Profesorul surprins în relaţii intime cu eleva se scuză de Ziua Copilului: „A fost un moment de slăbiciune”

Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmaţiei se află, zilele acestea, în mijlocul unui scandal, după ce un profesor de engleză şi-a sărutat şi pipăit o elevă în faţa colegilor, în sala de clasă. Profesorul şi-a dat demisia. Adolescenta va fi consiliată psihologic. Între timp, Poliţia şi DGASPC au deschis anchete.
Romania TV
01 iun. 2018, 08:39
Profesorul surprins în relaţii intime cu eleva se scuză de Ziua Copilului:

Profesorul: „A fost un moment de slăbiciune”
„Fata era foarte supărată. Voiam s-o ajut. Nicidecum nu se află în situaţia de a rămâne corigentă. Este o fată numai de nota zece. Am vrut să-i ridic moralul. Le-am spus şi colegilor că nu este nimic între noi. Am făcut acest lucru doar pentru a o încuraja. Din ce ştiu este o fată foarte sensibilă. Au supărat-o colegii. S-a împroşcat în mod îngrozitor cu noroi în mine. S-a scos totul din context. Nu am avut niciun fel de relaţie cu fata, totul a fost o încurajare. S-a interpretat greşit. Voiam s-o fac să zâmbească. Mi-a asumat gestul. Am demisionat. Dacă voi continua să fiu calomniat mă voi adresa instanţei de judecată. Este greşit că am sărutat-o, dar nu este greşit să încurajezi pe cineva care se află într-o situaţie neplăcută. Îmi reproşez că am sărutat-o în faţa colegilor. Rolul nostru, al dascălilor, este de a încuraja elevii, de a-i ajuta. A fost un moment de slăbiciune”, a spus profesorul Bogdan Paşca.

Asociaţia elevilor a reacţionat

“Asociația Elevilor din Maramureș condamnă conduita imorală și ilegală a profesorului de engleză de la Liceul Tehnologic Sighetu Marmației. Astfel de manifestări grobiane sunt departe de idealul sistemului educațional pe care noi îl avem creionat și pe care ni-l dorim pentru țara noastră.
Astfel de comportamente abuzive, în deosebi de ordin sexual, trebuie definitiv îndepărtate din școlile românești. Pe lânga caracterul lor imoral, aceste fapte sunt sancționate de către Codul Penal (art. 219), aspect care agravează incidentul de la liceul sighetean.
De asemenea, declarația apărută în presă a profesorului vinovat este absolut halucinantă. Contrar probelor video, acesta își susține nevinovăția. Considerăm că indiferent de circumstanțe, un profesor este responsabil si obligat atât moral cât și legal să împiedice astfel de situații.

Un profesor de engleză din Sighetul Marmaţiei, surprins sărutând franţuzeşte o elevă de clasa a IX-a VIDEO

Din păcate acest eveniment nu este unic în școlile din Sighetul Marmației. Numeroși elevi, cărora le păstrăm anonimatul, ne-au relatat că există cazuri în care elevii sunt jigniți, amenințați, sunt pedepsiți cu note sau cu absențe. Ținem să reamintim că din anul 2016 a intrat în vigoare Statutul Elevului, act normativ care trebuie respectat de către toate părțile actului educațional. Există persoane care se cred mai presus decât lege și care încă nu au scăpat de metehnele vechiului regim politic. Astfel de persoane nu au ce căuta la catedră dacă ne dorim ca viitorul țării noastre să fie unul democratic.
Totodată, dorim să evidențiem neinspirata decizie a Ministerului Educației de a interzice telefoanele mobile în școli. În lipsa acestora, acest caz și multe altele ar rămâne nedescoperite și nesancționate, astfel nefiind posibilă însănătoșirea sistemului educațional.
Prin urmare, salutăm decizia dascălului de a demisiona însă așteptăm scuze din partea dânsului pentru situația jignitoare și traumele pe care i le-a provocat elevei de doar 15 ani. De asemenea, având în vedere că nu este un caz izolat, solicităm Inspectoratului Școlar Județean Maramureș să demareze o amplă anchetă asupra tuturor instituțiilor de învățământ din Sighetu Marmației, pentru a asigura buna desfășurare, cu respectarea tuturor principiilor si ale actelor normative, a actului educațional”, se arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele asociaţiei, Darius Filip.

Anchetă a poliţiei şi a DGASPC Maramureş
Eleva a dat declaraţii în faţa organelor de poliţie. Ea a fost însoţită de părinţi şi de un psiholog. “Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub spectul comiterii infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea abuzivă a funcţiei în scopuri sexuale”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Pe de altă parte, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş a demarat o anchetă.

„Ca urmare a celor apărute în mass media, când un profesor săruta în clasă o elevă minoră, DGASPC Maramureş s-a autosesizat şi a început o evaluare în acest caz. S-au purtat discuţii cu conducerea şcolii. Urmează să facem o evaluare psiho-socială la domiciliul familiei şi, de asemenea, minora va fi evaluată din punct de vedere psihologic. Va beneficia de asistenţă de specialitate. În funcţie de concluziile evaluării se vor efectua demersurile legale”, a spus Romeo Lazarciuc, consilier principal în cadrul Serviciului abuz, neglijare, trafic, migraţie şi repatriere din cadrul DGASPC Maramureş.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Leguma crocantă și delicioasă, dar pe care românii nu știu să o consume sau să o gătească. Are beneficii uimitoare, însă este evitată
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia se aplică deja. A început azi dimineață la ora 09:00
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Ai planuri de weekend? Iată cum va fi vremea până luni
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Ce avere a reușit să strângă Laurence Fishburne. Morpheus din Matrix are zeci de milioane de dolari
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Rusia lansează atac masiv cu drone asupra Ucrainei, majoritatea fiind doborâte
MediaFlux
Tot ce trebuie să știi despre NOUA LEGE A PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...