Meteorologii anunţă uragane în următoarele luni. Care vor fi zonele cel mai lovite de intemperii

Sezonul 2018 al uraganelor care se formează în Oceanul Atlantic a început vineri, 1 iunie, în contextul în care meteorologii prognozează pentru acest an furtuni puternice, a căror frecvenţă de apariţie va fi similară celei din 2017, informează Xinhua.
Filip Stan
02 iun. 2018, 10:34
Meteorologii anunţă uragane în următoarele luni. Care vor fi zonele cel mai lovite de intemperii

Specialiştii de la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) au calculat o probabilitate de 70% ca numărul furtunilor din Atlantic să fie cuprins în acest an între 10 şi 16. Dintre aceste furtuni, între cinci şi nouă ar putea să devină uragane, iar numărul uraganelor majore va fi cuprins în intervalul 1-4.

În medie, sezonul uraganelor din Atlantic produce în fiecare an 12 furtuni, dintre care şase devin uragane, inclusiv 3 uragane majore.

Potrivit meteorologilor, rezultatul prognozei din 2018 are la bază doi factori principali: o manifestare slabă a fenomenului El Nino şi o temperatură de la suprafaţa mării apropiată de media multianuală.

Sezonul uraganelor din Atlantic începe în fiecare an pe 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie. Aproximativ 85% din totalul acestor fenomene meteorologice severe se produc între lunile august şi octombrie. Statisticile arată că Golful Texas este cea mai vulnerabilă regiune, fiind lovită de uragane între jumătatea lunii iulie şi jumătatea lunii septembrie.

Debutul sezonului uraganelor din acest an a fost anunţat de furtuna tropicală Alberto, formată pe 25 mai în Marea Caraibilor. Furtuna a provocat ploi torenţiale, inundaţii, alunecări de teren şi vânturi puternice. Furtuna Alberto a ucis doi reporteri TV în statul Carolina de Nord.

Vânturile produse de uragane pot să provoace tornade. Ploile abundente asociate uraganelor ameninţă nu doar regiunile de coastă, ci şi teritorii din interiorul continentului, la distanţe de sute de kilometri faţă de ţărm. În anumite cazuri, inundaţiile pot să apară la câteva zile după trecerea uraganelor.

Harvey, cel mai puternic uragan care a lovit statul american Texas în ultimii 50 de ani, a atins ţărmul local pe 25 august 2017, determinând evacuarea mai multor sute de mii de oameni şi distrugând aproape 200.000 de locuinţe. Autorităţile din Texas au estimat că acest stat american are nevoie de 61 de miliarde de dolari pentru operaţiunile de reconstrucţie.

Având misiunea de a-i pregăti pe rezidenţi pentru condiţii meteorologice extreme, un eveniment organizat anual în Statele Unite, intitulat Houston/Galveston Extreme Weather Ready Expo, va debuta sâmbătă.

Acest eveniment, la care publicul are acces gratuit, este organizat pentru ca întreaga comunitate americană să fie informată în legătură cu potenţiale dezastre naturale. Evenimentul atrage în fiecare an 2.500 de vizitatori, care asistă la prezentări, expoziţii interactive şi realizări de prognoze meteorologice.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care e foarte apreciat în România și în întreaga lume. Keanu Reeves are un rol fenomenal în această capodoperă cinematografică
Capital.ro
Ordin în România, toleranță zero. Trebuie să dispară obligatoriu din țară. Se schimbă legea
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
ATENȚIE, ȘOFERI! Nu mai reparați mașinile în aceste locuri niciodată
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
S-a închis o televiziune din România. Gata, a fost scoasă din grila de programe
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Șoferii care își vor primi BANII înapoi. S-a decis azi, 8 august: E un abuz
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Câini-roboți desfășurați în Ucraina pentru misiuni periculoase
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! RĂSTURNARE de situație în RĂZBOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!