MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS: 1-6, 4-6: Visul frumos s-a terminat pentru „Miki” înainte de sferturile Roland Garros

Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 31, a fost învinsă, duminică, în optimile de finală ale French Open, de americanca Madison Keys, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, cu scorul de 6-1, 6-4.
Filip Stan
03 iun. 2018, 06:15
MIHAELA BUZĂRNESCU - MADISON KEYS: 1-6, 4-6: Visul frumos s-a terminat pentru

Mihaela Buzărnescu nu a mai repetat evoluţia entuziasmantă din meciul anterior, cu Elina Svitolina. Românca a abordat partida cu Keys fără curaj, fără efort, fără precizie şi fără forţă în lovituri. Cu un serviciu puternic, primul constant în jurul a 180 de km/h, americanca a controlat fără probleme întâlnirea. Ea a profitat de mingile fără lungime şi fără unghi ale adversarei şi făcut mereu pasul în interiorul terenului, de unde a punctat în dese rânduri.

La început, Buzărnescu a reuşit doar două puncte în trei ghemuri, înainte de a apărea pe tabelă, cu serviciul, scor 1-3. Jucătoarea din România a început să mai pună probleme la scorul de 1-5, când a salvat patru mingi de set ale rivalei. Keys a închis apoi setul cu 6-1, după 22 de minute. 

Românca de 30 de ani a câştigat primul ghem din setul al doilea şi încă unul, la 1-5, ambele pe propriul serviciu. Keys a servit pentru meci, la 5-2, a avut două mingi de a pune capăt partidei, dar Buzărnescu a obţinut primul ei break, duminică. Din nefericire, aceste momente bune de joc ale Mihaele Buzărnescu au fost oprite de un ghem bun făcut  serviciul de Keys, care s-a impus cu 6-4, după 65 de minute de la start.

Mihaela Buzărenscu rămâne după acest turneu cu primele victorii din carieră la un Grand Slam, la simplu, cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA, care o vor urca pentru prima dată în Top 30 WTA. Ea va continua la dublu, alături de Irina Bara, româncele fiind calificate în optimi.

În faza următoare, Keys va evolua cu Barbora Strycova din Cehia, locul 26 WTA, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 98 WTA.

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT:

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS: 1-6, 1-5

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS: 1-6, set pierdut fără replică

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS: 1-4, debut dezastruos pentru Miki

 

Mihaela Buzărnescu încearcă să rămână în visul pe care îl trăiește la Roland Garros și alături de ea sunt milioane de oameni care au descoperit povestea de viață a româncei și care vor o confirmare a ideii că tenacitatea și munca sunt răsplătite în cele din urmă.

„Miki” Buzărnescu vine după victoria de senzație reușită în meciul din turul III cu Elina Svitolina, scor 6-3, 7-5. Culoarul româncei pare extrem de favorabil pentru a avansa cât mai mult în turneu: în cazul în care o va învinge pe Madison Keys, Mihaela ar juca în sferturi cu învingătoarea partidei Barbora Strycova – Yulia Putintseva. 

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT:Americanca Madison Keys a recunoscut că numele adversarei îi crează probleme. „Nu știu cum să-i pronunț numele (n.r. al Mihaelei Buzărnescu), așa că nu o să-l spun, dar mă bazez pe antrenorii mei să mă ajute, să o urmărească și să-mi ofere un plan de joc pe care eu să-l execut.

Știu despre ea că e cap de serie și îi văd mereu numele, nu am apucat să văd vreun meci, dar e plăcut și provocator să joci contra cuiva pe care nu l-ai mai întâlnit”, a spus americanca.

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: „Miki” și Madison Keys nu s-au mai duelat niciodată. Până atunci, Buzărnescu se poate bucura de victoria uluitoare cu Svitolina și cu banii pe care i-a câștigat la turneul francez. Până la Roland Garros, „Miki” câştigase 547.605 de euro, lui Buzărnescu i-au mai intrat în conturi alte 222.000 de euro.

Buzărnescu este cea mai mare surpriză a ediției de anul acesta a Open-ului Franței. Fără victorie la turneele de Grand Slam până la acest turneu, bucureşteanca a fost cotată ca a 31-a favorită a competiţiei, dar n-a pierdut niciun set în primele trei tururi și a reușit calificarea în optimi, ceea ce a adus-o în reflectoarele presei internaționale. Și ca o confirmare a faptului că parcursul ei nu este întâmplător, a reușit o calificare în optimi și la dublu, alături de compatrioata Irina Bara. Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât și la simplu, si la dublu, Buzărnescu a reușit să elimine favoritele nr.4.

La simplu, românca le-a învins fără probleme pe Vania King (6-3, 6-3) şi Rebecca Peterson (6-1, 6-2), după care a produs una dintre cele mai mari surprize ale turneului: a câştigat cu 6-3, 7-5 contra celei de-a patra jucătoare a lumii, Elina Svitolina.

Buzărnescu a câștigat luna trecută finala de dublu de la Strasbourg, împreună cu Raluca Olaru. În precedenta competiție la care participase, turneul de la Praga, ajunsese în finală, și la dublu, și la simplu, când a pierdut în fața Petrei Kvitova. În ianuarie, realiza cea mai importantă performanță a carierei ei și se califica în finala turneului de la Hobart, Australia, pe care a pierdut-o însă în fața belgiencei Elise Mertens.

Românca de 30 de ani, care la un moment dat a fost nevoită să se retragă din competiții din cauza problemelor de sănătate, a avut o ascensiune nemaipomenită și a intrat în atenția specialiștilor încă de anul trecut. Buzărnescu a urcat peste 600 de locuri din 19 decembrie 2016 (când se afla pe locul 671 WTA) până pe 32 WTA, după ce a cucerit şapte trofee ITF în 2017, iar anul acesta a ajuns în două finale WTA.

Site-ul WTA amintea într-un articol de la sfârșitul lui 2017 dedicat Mihaelei că sportiva născută la Bucureşti a obţinut titlul de doctor în Educaţie Fizică şi Sport (în 2016, la UNEFS Bucureşti). „Într-un sezon în care apariţia unor personaje variate a atras interesul fanilor tenisului, Mihaela Buzărnescu are locul aproape de capul listei. Iată de ce ar trebui să urmăriţi evoluţiile stângacei în 2018”, recomanda WTA.

Misiunea de azi a Mihaelei Buzărnescu este însă dificilă. Stângace ca și Mihaela, la rândul ei americana Madison Keys (13 WTA) n-a pierdut vreun set în primele trei tururi, pe care le-a disputat cu Sachia Vickery, Caroline Dolehide şi Naomi Osaka.

Finalista de anul trecut de la US Open a fost eliminată de Simona Halep, în optimi, la ultimul turneu jucat, cel de la Roma.

Keys a ajuns anul acesta până în sferturile de finală la Australian Open, unde a pierdut în faţa germancei Angelique Kerber. Americanca de 23 de ani are trei trofee WTA, ultimul dintre ele anul trecut, la Stanford.

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: Secretele Mihaelei

Performanțele Mihaelei Buzărnescu în clasamentul WTA sunt cu atât mai mult de apreciat cu cât sportiva din România mărturisea că are doar trei rachete, second-hand, cumpărate de pe site-uri de comerţ online.  „Am doar trei rachete, atât, a patra e puţin crăpată, o ţin pentru antrenamente. Firma Wilson, pe care o reprezint, mi-a spus că nu mai produce aceste rachete. Dacă vreau să semnez contract cu ei trebuie să-mi aleg un model nou. Anul trecut le-am cumpărat de pe Ebay şi am găsit şi pe Amazon unele folosite, dar le-am spart. Niciodată n-am spart atâtea rachete”, spunea Miki, în luna februarie a acestui an. 

Mihaela Buzărnescu este antrenată de tatăl ei, Mihai Buzărnescu.

Acesta a fost întrebat cum ar fi reacționat dacă cineva îi spunea că fiica sa va ajunge în optimi la Roland Garros. „Acum doi ani era cu probleme de sănătate, juca, se oprea. Sincer, nu credeam, nu credeam că ajunge nici în primele 200 la un moment dat; se chinuia, avea clasamentul înghețat. A fost un chin pentru noi. Sincer, eu am crezut în ea. Ea mai puțin credea, pentru că, așa cum am spus, încerca să joace, iar se oprea…”, i-a mărturisit Mihai Buzărnescu corespondentului Digi Sport la Paris.

MIHAELA BUZĂRNESCU – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: Nici Mihaelei Buzărnescu nu-i vine însă a crede că-și trăiește visul. La aceeași întrebare, cum ar fi reacționat dacă în urmă cu doi ani cineva i-ar fi spus că o va elimina pe favorita 4 de la Roland Garros, Mihaela a spus: „Nu credeam, făceam mișto, ceva de genul glumești, eu nu pot juca de dureri la genunchi și nu știu dacă o să mai reușesc să joc vreodată tenis. Acum realizez că așa a fost, tot răul spre bine”, a declarat Mihaela.

Tatăl Mihaelei a povestit că pregătește meciurile fiicei sale inclusiv cu ajutorul filmulețelor de pe YouTube. El spune că meciul cu Madison Keys va fi dificil, dar este încrezător și își dorește ca eleva și fiica să rămână în aceeași stare excelentă de sănătate care părea greu de atins în urmă cu câțiva ani. „E greu meciul cu ea pentru că e stângace, e pe val, dar încercăm. Fiecare meci nu e dinainte pierdut sau câștigat, vom juca. Potențial are. Nejucând atâta timp, nu l-a consumat… Acum depinde de sănătate, dacă va fi în continuare la fel…ea de asta n-a jucat. Cam 5 ani de zile n-a jucat, deci nu e uzată. Numai să nu fie iar o problemă medicală”, a spus Mihai Buzărnescu.

Partida dintre Mihaela Buzărnescu și Madison Keys va putea fi urmărită în format liveTEXT pe RomaniaTV.net și în direct la Eurosport.

Tabloul meciurilor din optimile de finală Roland Garros 2018

Duminică:

Mihaela Buzărnescu – Madison Keys

Barbora Strycova – Yulia Putintseva
Anett Kontaveit – Sloane Stephens
Daria Kasatkina – Caroline Wozniacki

Luni:

Simona Halep – Elise Mertens

Angelique Kerber – Caroline Garcia
Garbine Muguruza – Lesia Țurenko
Maria Sharapova – Serena Williams

 

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care apare la raft, sâmbătă, 20 iulie 2024. Retailerul îl bagă la promoție, costă doar 3.49 lei. Sunt și alte oferte pe măsură. Află ce poți cumpăra cu doar câțiva lei de la magazinele Lidl din toată țara
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă totul, inclusiv mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Tel Aviv lovit de o dronă cu rază lungă: o persoană ucisă, alte opt rănite
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'