Interpolul publică fotografii cu un presupus complice al autorului atentatului de la Burgas

Interpolul a difuzat joi pe site fotografii ale unui presupus complice al atacatorului sinucigaş suspectat că a comis la jumătatea lui iulie un atentat sângeros în Bulgaria, a anunţat organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa, relatează AFP.
Romania TV
30 aug. 2012, 17:37
Interpolul publică fotografii cu un presupus complice al autorului atentatului de la Burgas

Interpolul publică, la solicitarea Bulgariei, trei fotografii cu acest presupus complice la atentatul de la Burgas, în care au fost ucişi cinci israelieni, un bulgar şi atacatorul.

Într-una dintre aceste fotografii, provenind din permisul acestuia de conducere, suspectul apare cu părul lung şi ochelari. În celelalte două, nişte imagini prelucrate, bărbatul apare cu părul scurt, cu şi fără ochelari.

Potrivit Interpol, acest suspect probabil vorbeşte engleză cu accent, are 1,70-1,75 metri înălţime, părul şi ochii de culoarea maro închis şi este originar din Orientul Mijlociu.

De asemenea, Bulgaria a solicitat celor 190 de ţări membre ale organizaţiei să publice aceste trei fotografii.

Interpolul a difuzat deja, pe site, fotografia reconstituită pe calculator a presupusului autor al atentatului comis la 18 iulie, în care au fost rănite peste 30 de persoane.

Părţi din capul şi din picioarele acestui bărbat, care încă nu a fost identificat, au fost găsite de către anchetatori în urma exploziei unei bombe, în faţa unui autobuz care urma să transporte turişti israelieni de la aeroportul de lângă Burgas (est) şi până la staţiunea balneară Coasta Soarelui.

La solicitarea poliţiei bulgare, Interpolul a publicat în urma atentatului o „black notice”, care permite căutarea de informaţii despre cadavre neidentificate.

Organizaţia de poliţie a decis imediat după atentat să trimită o echipă de colaboratori în Bulgaria, pentru a oferi susţinere anchetatorilor din această ţară.

Interpolul anunţa la data respectivă că mobilizarea unei asemenea echipe a intervenit la solicitarea unui stat membru, într-o situaţie de criză.

Echipe din cadrul Interpol permit furnizarea anchetatorilor naţionali unui acces la o bază de date cu „documente de călătorie pierdute sau furate” aparţinând organizaţiei, care conţine peste 33 de milioane de referinţe.

„Interpolul şi toţi membrii săi continuă să ofere asistenţă Bulgariei în cadrul anchetei şi facilitează schimbul de informaţii, controale, oferind totodată prioritate tuturor solicitărilor de informaţii legate de această anchetă”, a subliniat joi Jean-Michel Louboutin, directorul serviciilor de poliţie din cadrul Interpol.

Israelul acuză Iranul că a ordonat acest atentat şi pe mişcarea şiită libaneză Hezbollah de executarea lui, acuzaţii pe care cele două le resping cu vehemenţă.

În schimb, autorităţile bulgare s-au arătat foarte prudente, refuzând să acuze Iranul sau Hezbollahul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!