Klaus Iohannis, cadouri inedite la întâlnirile de protocol

Preşedintele Klaus Iohannis, cadouri inedite în timpul mandatului. În întâlnirile de protocol şeful statului a primit şi câteva atenţii. De la tablouri până la sabie sau goblen.
Romania TV
15 iun. 2018, 12:18
Klaus Iohannis, cadouri inedite la întâlnirile de protocol

Un tablou realizat de Givi Kolelishvili, o baionetă personalizată din partea Forţelor Speciale, butoni din aur, o maramă din borangic, un decantor marca Tiffany&Co, o cască de protecţie personalizată se numără printre bunurile primite în 2017, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol, de preşedintele Klaus Iohannis.

Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului în 2017 este de 2.752 de euro (12.934,40 de lei). Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis, anul trecut, este un tablou reprezentând un peisaj de iarnă realizat de Givi Kolelishvili, estimat la 500 de euro.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de şeful statului în 2017 se mai numără: o baionetă personalizată – Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata Română, în casetă de prezentare, în valoare de 200 de euro, un decantor din sticlă transparentă, marca Tiffany&Co (250 de euro), o cască de protecţie personalizată, pentru activităţi de pompieri şi servicii de intervenţie în situaţii de urgenţă (150 de euro), butoni pentru cămaşă din aur de 14 K, lucraţi manual, din colecţia „Gold Jewellery of the Island of Pag” (150 de euro), o urnă din argint, în casetă de prezentare din pluş roşu (100 de euro), un tablou reprezentând doi elefanţi (100 de euro), o sabie decorativă, în casetă (80 de euro), un stilou Poenari lucrat manual, din compozit complex, placat cu aur, model Baron Business (80 de euro), o maramă din borangic (30 de euro), un bol de sticlă rotund personalizat cu însemnele White House, în casetă (50 de euro), un set obiecte tradiţionale româneşti format din opinci, şosete împletite şi ceramică (60 de euro), clopoţei din ceramică realizaţi manual şi drapelul Brigăzii Multinaţionale NATO Sud-Est (20 de euro fiecare).

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 41 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe lista bunurilor publicată de Administraţia Prezidenţială se află şi un telefon Huawei P10 Lite, în valoare de 180 de euro, primit de consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu. Bunul a rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, valoarea totală a bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale în anul 2017 este 2.932 de euro (13.780,40 de lei).

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!