EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018: Proba de coşmar a elevilor la Bac 2018

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Examenul de Bacalaureat 2018 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, respectiv testările la Matematică sau Istorie. RomaniaTV.net vă prezintă subiectele şi baremele.
Filip Stan
27 iun. 2018, 05:24
EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018: Proba de coşmar a elevilor la Bac 2018

Subiecte Matematică Bac 2018. Elevii care au terminat clasa a XII a trec prin noi emoţii miercuri, când are loc proba obligatorie a profilului şi specializării. Cei de la profil real şi tehnologic şi pedagogic vor da examen la matematică.

Candidaţii care susţin examenul la Matematică au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.

Costel Chiteș, profesor de Matematică la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, oferă câteva ponturi despre cum ar fi trebuit elevii să rezolve cerințele de la proba de Matematică, via Libertatea.ro

“La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Am făcut meditaţii, m-am pregătit şi tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a declarat o elevă.V

Există mai multe variante de subiecte la matematică la Bacalaureat 2018 (M1, M2, M3) în funcţie de specializare (mate-info, ştiinţe ale naturii, tehnologic).

Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, fiecare însumând 30 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu.

Absolvenţii de liceu vor avea de rezolvat funcţii, logaritmi şi matrici la aceasă probă de matematică.

Subiectele sunt diferențiate în funcție de specialitate și profil.  Elevii de la mate-info vor da un examen mai dificil, având probleme specifice Modulului 1 (M1). Pentru cei de la științele naturii, modulul este unul diferit (M2), precum și pentru cei de la Tehnologic și Vocațional (pedagogic).

Examenul de BACALAUREAT 2018 a început luni, pe 25 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi publicate pe 4 iulie, iar cele finale, după depunerea și rezolvarea contestațiilor, pe 9 iulie.

La proba E c), proba obligatorie a profilului, testările sunt la: 

Matematică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională

Subiecte Matematică Bac 2018 – Ce a picat anul trecut

Anul trecut, La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi. La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.

Elevilor nu le este permis accesul în sala de examen având asupra lor mijloace tehnologice, notiţe, copiuţe, manuale sau alte surse de inspiraţie care pot fi folosite la fraudarea examenului.

Sălile sunt supravegheate audio-video, iar orice tentativă de fraudare a examenului aduce excluderea de la BAC 2018.

Vezi AICI MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2018 la Matematică

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018:  Miercuri, 21 martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut simularea la a doua probă scrisă a Bacalaureatului, cea la matematică sau istorie, în funcţie de profil, urmând ca vineri să să o susţină pe cea la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 30 martie. RomaniaTV.net vă prezintă subiecte şi barem la matematică, la simulare BAC 2018.

 

SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC 2018. Vezi ce trebuie să scrie elevii la PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI

  • Modele subiecte

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – MATE INFO, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – PEDAGOGIC, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – ŞTIINŢE ALE NATURII, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – TEHNOLOGIC, potrivit EDU.RO

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018:  Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

„Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 22 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018 MATE. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

BAC 2018 SUBIECTE MATEMATICĂ.  Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018:

25 iunie – limba şi literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afişarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 şi depunerea contestaţiilor

5-8 iulie – soluţionarea contestaţiilor

9 iulie – afişarea relutatelor finale la BAC 2018

Joi va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, conform calendarului.

Probele încep la ora 9,00, când vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme, care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli”, a precizat MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens. 

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
Fanatik.ro
Acestea sunt zodiile care vor avea un decembrie ca în povești, de la început și până la sfârșit. Trei zodii devin favoritele astrelor
Capital.ro
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Un plan secret al Rusiei prevede dizolvarea Ucrainei și redefinirea ordinii mondiale
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Ninsorile au făcut ravagii în România! În ce județe sunt blocate șoselele și căile ferate
Cancan.ro
Ce a putut să pățească Gabriela Lucuțar la înmormântarea unui adolescent de 16 ani: 'S-a oprit slujba! Așa ceva n-am văzut niciodată'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
StirileBZI
Banii au intrat deja pe carduri: Cine primește tichete în valoare de 500 de lei
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Incident în Capitală: Doi nevăzători agresați în biserică pentru că au intrat cu câinele ghid
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?