SUBIECTE ISTORIE BAC 2018: Ce au avut elevii de rezolvat la PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI. Anunţ pe EDU.ro

Examenul de Bacalaureat 2018 continuă miercuri, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv testările la Matematică sau Istorie. Reamintim că luni, 25 iunie, a fost proba la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi cunoscute în 4 iulie, iar cele finale pe 9 iulie.
Filip Stan
27 iun. 2018, 05:10
SUBIECTE ISTORIE BAC 2018: Ce au avut elevii de rezolvat la PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI. Anunţ pe EDU.ro

UPDATE SUBIECTE ISTORIE BAC 2018: Candidaţii din toate promoţiile care au studiat la profilul umanist şi s-au înscris pentru examenul de bacalaureat susţin miercuri proba obligatorie la matematică. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.


La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe.  

La Subiectul al II-lea, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe cu privire la domnia lui Ştefan cel Mare.  

La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.  

De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.




Subiectele la istorie la Bac 2018 sunt date elevilor în cadrul examenului scris din 27 iunie. Este vorba de proba obligatorie a profilului, care e susţinută de cei peste 136 de mii de candidaţi la Bacalaureat. 

Zeci de mii de elevi sunt aşteptaţi să dea istoria la proba obligatorie a profilului (proba E.c)), în prima sesiune. Pentru ei, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie un model de subiecte la istorie pentru Bac 2018.

Istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor menţionate.

Subiecte istorie Bac 2018: modele pentru proba scrisă

Modelul de subiecte la istorie este disponibil încă din noiembrie anul trecut, pentru ca elevii să aibă timp să se pregătească. Modelul a fost valabil şi pentru simularea examenului de Bacalaureat 2018, din luna martie.

Potrivit oficialilor de la Educaţie, proba scrisă la istorie va avea 3 subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte şi care cumulează astfel 90 de puncte. Restul de 10 puncte sunt din oficiu.

Pentru rezolvarea lucrării, timpul de lucru acordat este de 3 ore.

Vezi AICI MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2018 la Istorie

Cine poate da proba scrisă la istorie la Bac 2018

Pentru miercuri, 27 iunie, elevii clasei a XII-a au avut de ales în funcție de profil, pentru proba obligatorie, între următoarele discipline: matematică și istorie.

Au putut alege istorie la Bac 2018 elevii care au studiat la: 

– profilul umanist, filiera teoretică, toate specializările;

– profil artistic, filiera vocaţională – toate specializările; 

– profilul sportiv, toate specializările; 

– profilul pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar;

– profilul teologic, toate specializările.

Când sunt anunţate notele la istorie de la Bacalaureat 2018

După proba obligatorie a profilului, candidaţii la Bacalaureat mai au de susţinut încă o probă, cea la alegere, pe 28 iunie. Apoi urmează o perioadă de 5 zile, în care lucrările sunt corectate de comisiile de examinare.

Notele la istorie vor fi aflate în ziua în care sunt anunţate primele rezultate ale acestei prime sesiuni de la Bac 2018. Elevii care vor fi nemulţumiţi de notă, pot face contestaţie pentru a obţine mărirea. Ei vor afla astfel nota finală pe 9 iulie.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2018. Simularea probelor scrise din examenul naţional de Bacalaureat 2018 a început luni cu proba la Limba şi literatura română – proba E) a) care a fost susţinută de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.

SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2018 CLASA A XI-A

SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2018 CLASA A XII-A

Vezi şi: BAREME ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2018. Subiecte REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a, conform EDU.RO

 

Marţi a avut loc simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E) b) pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale din clasele a XI-a şi a XII-a.

Miercuri este proba obligatorie a profilului – proba E) c) pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, iar joi – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

  • Modele subiecte

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT, potrivit EDU.RO

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a), din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat.

Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate încă din luna noiembrie 2017. Subiectele pentru simulare respectă structura subiectelor pentru EN VIII, respectiv Bacalaureat.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învatamântul superior, în conformitate cu conditiile generale si specifice stabilite în acest sens.

În urma promovarii examenului de bacalaureat, absolventului i se elibereaza diploma de bacalaureat.

Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obtinut media 10 primesc diploma de merit.

Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe.

  • Accesul candidatilor în centrul de examen

Accesul candidatilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30.

Presedintele comisiei din centrul de examen desemneaza o comisie de control, formata din minimum doua cadre didactice (dintre asistenti sau membrii comisiei) si personalul de paza de la intrarea în centrul de examen.

La accesul candidatilor în centrul de examen se procedeaza astfel:

  • un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate, si verifica daca fotografiile corespund;
  • candidatii sunt îndrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
  • candidatii sunt atentionati sa citeasca extrasele din Metodologie afisate pe usa salii de examen si sa nu stationeze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
  • candidatii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumati spre sala de depozitare a acestora.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic în care sa le introduca, împreuna cu o declaraie tip în care se menioneaza numele i prenumele i obiectele personale care vor fi depozitate si va fi îndrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen si va fi supravegheata de o persoana dintre asistenti, desemnata de comisia de examen.

Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Zodiile care au o iarnă de vis. Intră în bani din 2025 și nimic nu le mai oprește
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
O nouă taxă de la 1 ianuarie. Șoferii fără loc de parcare vor plăti în plus
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Averea lui Elon Musk atinge un nivel record de 347,8 miliarde de dolari
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni