Anglia – Belgia 0-1. Englezii, duel cu Columbia în optimi, belgienii meci mai uşor, cu Japonia

Belgia a câștigat duelul cu Anglia din ultima etapă a grupelor Campionatului Mondial din Rusia, scor 1-0, și a terminat pe primul loc în grupă. Ambele formații s-au calificat în "optimi".
Filip Stan
28 iun. 2018, 14:14
Anglia - Belgia 0-1. Englezii, duel cu Columbia în optimi, belgienii meci mai uşor, cu Japonia

Reprezentativa Belgiei a învins, joi seară, la Kaliningrad, cu scorul de 1-0, selecţionata Angliei, în ultima etapă a Grupei G de la Cupa Mondială. Belgienii au încheiat grupa pe primul loc, cu nouă puncte, iar englezii pe doi, cu şase puncte.

Anglia – Belgia 0-1. În „optimi”, Anglia va juca împotriva Columbiei și în sferturi va da peste Suedia sau Elveția. De partea cealaltă, Belgia va întâlni Japonia, iar în sferturi va da peste Brazilia sau Mexic, iar în semifinale ar putea întâlni Franța, Argentina, Portugalia sau Uruguay. 

 

 
Min. 51: GOOOOOOOOOL BELGIA, Januzaj marhează primul său gol la naţională.
 
Min. 9 – Ocazie Belgia! O nouă şansă pentru „dracii roşii”. Batshuayi a fost la un pas să profite de un moment de nesiguranţă al lui Pickford, dar portarul englez a fost salvat de Gary Cahill, care a scos de pe linia porţii. 
 
Echipele de start la meciul ANGLIA – BELGIA

ANGLIA: Pickford – Jones, Stones, Cahill – Alexander-Arnold, Dier, Rose, Loftes-Check, Delph – Rashford, Vardy. Selecţioner: Gareth Southgate.

BELGIA: Courtois – Dendoncker, Boyata, Vermaelen, Chadli – Dembele, Fellaini, Tielemans, T. Hazard – Januzaj, Batshuayi. Selecţioner: Roberto Martinez.

Clasament grupa G după 2 etape:

1. Anglia 6 puncte (8-2)
2. Belgia 6 puncte (8-2)

3. Tunisia 0 puncte (3-7)
3. Panama 0 puncte (1-9)

Program grupa G

28 iunie, ora 21:00 – Anglia – Belgia (Kalinigrad)
28 iunie, ora 21:00 – Panama – Tunisia (Saransk)

 
ANGLIA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Anglia şi Belgia, care se vor întâlni joi în ultima etapă a fazei grupelor, fug de locul 1 în grupa G! Ambele echipe, care deja au obţinut calificarea în optimi din această grupă, nu vor să termine pe prima poziţie, întrucât posibilul traseu pe mai departe din postura de câştigătoare de grupă ar fi mult mai greu decât al echipei clasate pe poziţia secundă.

Anglia și Belgia sunt la egalitate perfectă de puncte, dar și de golaveraj. În cazul unui rezultat de egalitate, departajarea celor două echipe se va face după numărul cartonașelor galbene și roșii. La acest capitol, englezii stau ceva mai bine, cu două ”galbene”, față de trei ale belgienilor. În ultima instanță se va apela la tragere la sorți.

Atât Anglia, cât şi Belgia, au câte şase puncte şi golaveraj indentic, 8-2. Pentru cine va termina grupa pe primul loc ar urma în optimi un duel cu locul 2 din grupa H, unde ar putea da de Japonia, Senegal sau Columbia, adversare considerate accesibile.

Problema ar apărea din sferturile de finală. Pentru că ar exista şanse foarte mari ca echipa de pe locul 1 din grupa G, după ce a rezolvat optimile, să dea de Brazilia În timp ce locul 2, presupunând că ar trece de optimi, ar avea în faţă Mexic sau Elveţia, ceea ce ar fi mult mai uşor. 
 
Marouane Felaini a spus pentru fifa.com: „Cred că va fi un meci 50-50. Ambele echipe sunt de valori similare. Ne cunoaștem foarte bine și cred că va fi un meci interesant pentru spectatori.”

ANGLIA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Antrenorul englezilor, Gareth Southgate, a declarat pentru aceeași sursă că va face schimbări în echipa care va juca în această seară, dar nu va renunța la sistemul cu trei fundași. „Nu există niciun motiv să schimbăm sistemul. Ar fi o greșeală să schimb tactica înaintea unui meci ca acesta.”

Anglia- Belgia este meciul care va decide câştigătoarea grupei G. Cele două echipe sunt la egalitate perfectă înaintea duelului de joi seară: 6 puncte şi golaveraj 8-2.

Anglia a obţinut o victorie cu emoţii în primul meci de la Cupa Mondială (2-1 cu Tunisia), pentru ca mai apoi să facă spectacol în partida cu Panama, reuşind totodată şi scorul Campionatului Mondial (6-1). De cealaltă parte, Belgia s-a chinuit o repriză cu Panama, pentru ca mai apoi să câştige clar, scor 3-0, pentru ca mai apoi să bată la scor pe Tunisia (5-2).

Astfel, în cazul unui egal, departajarea se va face după numărul cartonaşelor galbene. În acest moment, Anglia a primit două cartonașe galbene, în timp ce jucătorii Belgiei au primit 3 avertismente.

 

ANGLIA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Totuşi, există un scenariu care a intervenit după ce se cunosc primele două 6 optimi de finală. Conform traseului, câştigătoarea grupei G ar avea, la prima vedere, un traseu mai dificil. Astfel, dacă în optimi adevarsarul se va alege dintre Japonia, Columbia sau Senegal, în sferturile de finală aceasta va avea parte de o confruntare şoc cu câştigătoarea dintre Brazilia şi Mexic. În semifinale, Anglia sau Belgia vor avea parte de unul din următorii adversari: Uruguay, Portugalia, Franța sau Argentina.

De cealaltă parte, ocupanta locului doi în grupa G va avea următorul traseu: Japonia, Columbia sau Senegal în optimi, Suedia sau Elveția în sferturi, iar în semifinală poate da piept Spania, Rusia, Croația sau Danemarca.

Probabil că ambii selecţioneri vor odihni în acest meci mai mulţi titulari, având în vedere şi incertitudinea care planează asupra adversarului din optimi, Japonia, Senegal sau Columbia.

Printre cei care vor fi menajaţi de Roberto Martinez, selecţionerul ”Diavolilor roşii” vor fi fundaşul Jan Vertonghen, aripa Thomas Meunier şi mijlocaşul central Kevin De Bruyne, fiecare având câte un cartonaş galben.

ANGLIA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 

Harry Kane, golgheterul la zi al competiţiei, cu cinci goluri, ar putea fi păstrat în formula de start de selecţionerul Gareth Southgate, el fiind determinant pentru jocul Angliei, dar vârful lui Tottenham trebuie să fie atent să evite o accidentare.

Aceasta va fi a patra confruntare între cele două echipe la turnee finale, două dueluri încheindu-se cu remize în grupe, în timp ce partida din optimile CM 1990 a fost câştigată de englezi cu 1-0, după prelungiri. Anglia a obţinut 15 victorii în cele 21 de partide directe.

Anglia a obţinut cu Panama (6-1) cea mai categorică victorie a sa la un turneu final, în timp ce Belgia a marcat pentru prima oară cinci goluri într-un meci la Cupa Mondială în faţa Tunisiei (5-2).

Golgheterul Belgiei este Romelu Lukaku (Manchester United), care are patru goluri marcate în Rusia, după ”dublele” cu Panama şi Tunisia. El are 17 goluri marcate în ultimele 11 partide jucate pentru Belgia. Playmaker-ul Eden Hazard a fost implicat direct în 23 de goluri în ultimele sale 21 de selecţii, cu 11 goluri şi 12 pase decisive.

Iată mai jos partidele din optimi care se ştiu deja:

Franţa – Argentina (sâmbătă, ora 17:00)

Uruguay – Portugalia (sâmbătă, ora 17:00) 

Spania – Rusia (duminică, ora 17:00)

Croaţia – Danemarca (duminică, ora 21:00)

Brazilia – Mexic (luni, ora 17:00)

Suedia – Elveţia (luni, ora 21:00)

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!