CM 2018. Samba continuă la Mondiale, Brazilia a eliminat Mexicul

Cvintupla campioană mondială Brazilia, a câştigat cu scorul de 2-0 meciul din optimile de finală, cu Mexicul, ambele goluri fiind marcate în repriza a doua, de Neymar şi Firmino.
Filip Stan
02 iul. 2018, 12:35
CM 2018. Samba continuă la Mondiale, Brazilia a eliminat Mexicul

Brazilia ne reaminteşte de fiecare dată că fotbalul nu şi-a pierdut latura romantică! Într-o perioadă dominată de pragmatism, jucătorii cariocas au încă naivitatea de a trăi bucuria jocului, iar Neymar şi colegii nu se pot obţine de la înflorituri. Această aplecare spre poezie era să-i coste în debutul meciului cu Mexicului, care a dominat primele 20 de minute ale meciului din otpimi, de la Samara.

A urmat însă o sarabandă de ratări ale brazilienilor, iar dacă la pauză scorul a fost 0-0 asta s-a datorat în primul rând portarului Ochoa. Imediat după pauză Neymar a deschis însă scorul din pasa lui Willian, iar până la golul de 2-0, marcat de Firmino, au urmat o serie de parade ale goalkeeper-ului mexican, care mai de care mai spectaculoase. S-a încheiat 2-0 pentru Brazilia, care s-a calificat pentru a şaptea oară consecutiv în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial.

De asemenea, tot pentru a şaptea oară consecutiv mexicanii sunt eliminaţi încă din optimi la turneul final. Mondialele din Rusia continuă şi mâine, când se va definitiva tabloul sferturilor, după meciurile Suedia-Elveţia şi Anglia-Columbia.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 88 GOOOL Brazilia! Selecţionata cariocas a rezolvat calificarea! Neymar este lansat pe stânga, încearcă să trimită balonul pe lângă Ochoa, dar portarul mexican deviază balonul cu piorul până la Firmino, abia intrat, care împinge balonul în plasă. Brazilia-Mexic 2-0!

Min. 59 Brazilia este clar echipa mai bună în acest meci! Paulinho are şansa lui 2-0, dar Ochoa are o nouă intervenţie formidabilă. Rămâne 1-0 pentru cariocas, dar acesta este în principal meritul portarului Mexicului!

Min. 51 GOOOL Brazilia! Dominaţia cariocas îşi arată în sfârşit roadele. O acţiune a lui Willian este continuată de acesta cu o pasă în faţa porţii, de unde Neymar reia în plasă. Brazilia-Mexic 1-0!

Min. 48 Ocazie uriaşă a brazilienilor, care încep în forţă! Şutul lui Coutinho este respins de lângă bară de Ochoa!

Min. 39 Lovitură liberă pentru brazilia, de la aproape 30 de metri, dar neymar trage peste poartă.

Min. 33 Brazilia are o nouă ocazie mare, dar Ochoa apără din noui extraordinar! Şutul lui Gabriel Jesus, din unghi, este respins de portarul mexican.

Min. 30 După minute bune de dominare braziliană, mexicanii ajung în sfârşit în preajma careului advers. Şutul lui Carlos Vela trece însă departe de poarta lui Allison.

Min. 25 Prima mare ocazie a Braziliei! Neymar preia mingea şi trece frumos în zig-zaguri prin defensiva mexicană, dar şutul său este respins extraordinar de Guillermo Ochoa!

Min. 12 Mexicanii sunt mai activi în acest început de meci, iar apărarea Braziliei pare destul de fragilă.

ECHIPELE DE START:

Brazilia: 1. Alisson Becker – 22. Fagner, 2. Thiago Silva, 3. Miranda (căpitan), 6. Filipe Luis – 15. Paulinho, 5. Casemiro, 11. Philippe Coutinho – 19. Willian, 9. Gabriel Jesus, 10. Neymar

Selecţioner: Tite

Rezerve: 16. Cassio Ramos, 23. Ederson – 4. Pedro Geromel, 12. Marcelo, 13. Marquinhos, 18. Fred, 17. Fernandinho, 8. Renato Augusto, 14. Danilo, 20. Roberto Firmino, 21. Taison

Mexic: 13. Guillermo Ochoa – 21. Edson Alvarez, 2. Hugo Ayala, 3. Carlos Salcedo, 23. Jesus Gallardo – 16. Hector Herrera, 4. Rafa Marquez, 18. Andres Guardado (căpitan) – 11. Carlos Vela, 14. Javier Hernandez, 22. Hirving Lozano

Selecţioner: Juan Carlos Osorio

Rezerve: 1. Jose Corona, 12. Alfredo Talavera – 5. Diego Reyes, 8. Marco Fabian, 6. Jonathan Dos Santos, 7. Miguel Layun, 20. Javier Aquino, 10. Giovani Dos Santos, 17. Jesus Corona, 9. Raul Jimenez, 19. Oribe Peralta

Arbitru: Gianluca Rocchi; arbitri asistenţi: Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (toţi din Italia); arbitru de rezervă: Antonio Mateu Lahoz (Spania); arbitru asistent de rezervă: Pau Cebrian (Spania)

Deşi a arătat o creştere de la meci la meci, Neymar, cel mai scump fotbalist al lumii, după transferul de 222 de milioane de euro de la Barcelona la Paris Saint-Germain, nu a confirmat încă aşteptările care sunt puse în el. După meciurile din grupe, Neymar era fotbalistul cu cele mai multe driblinguri încercate, 42, cu 14 mai multe decât Messi, următorul clasat în această ierarhie. Totuşi, Neymar a pierdut mingea de 84 de ori, de 22 de ori mai mult ca oricare jucător. Vedeta braziliană a demonstrat însă că îşi creează cu uşurinţă ocazii de gol, ajungând la 18 astfel de situaţii, potrivit FIFA, însă cu un singur gol marcat, în timp ce Ronaldo avea 4 goluri înscrise din 10 oportunităţi.

Mexicul, care a reuşit prima mare surpriză la CM 2018, victoria cu 1-0 în faţa campioanei en titre, Germania, a pierdut de şase ori la rând în optimile de finală ale Cupei Mondiale, dar are şapte victorii în ultimele 15 confruntări cu Brazilia, în faţa căreia a pierdut de doar cinci ori, alte trei partide încheindu-se nedecis. Cele două echipe s-au înfruntat de 40 de ori în total, echipa ”auriverde” având 23 de victorii, iar Mexicul 10. Mexicanii nu i-au învins niciodată pe brazilieni la Cupa Mondială în patru dueluri, trei victorii revenind selecţionatei ”Canarinha”, iar un meci s-a terminat nedecis, 0-0, în faza grupelor din 2014 (11-0 golaveraj).

Brazilia, care este neînvinsă de 15 meciuri oficiale, are 56 de şuturi expediate în cele trei meciuri din Rusia, cele mai multe, în timp ce Mexicul a adunat 44. Brazilienii au încercat 1.884 de pase, cu 631 mai multe decât mexicanii. În termeni de distanţă parcursă, doar Panama a alergat mai puţin decât Mexic (297,66 km), în timp ce Brazilia are 313,04 km, notează Reuters.

Dintre echipele prezente în optimi, doar Spania are o posesie mai mare decât Brazilia (111 minute şi 4 secunde), în timp ce Mexicul a avut balonul 88 de minute şi 30 de secunde.

Brazilia nu a pierdut niciodată în faţa unei reprezentante a zonei CONCACAF, având şapte victorii şi un egal. Mexicul are doar o victorie în faţa reprezentantelor CONMEBOL, cu Ecuador în 2002, trei egaluri şi opt înfrângeri.

Fundaşul mexican Hector Moreno este suspendat pentru meciul de la Samara din cauza celor două cartonaşe galbene primite. Brazilia nu va putea conta pe fundaşul stânga Marcelo, accidentat în partida cu Serbia.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Zodiile care își schimbă viața definitiv. Se întâmplă de duminică, 11 august 2024, de la ora 11:30
Capital.ro
Victorie pentru România! TAS a făcut dreptate. Am primit înapoi medalia la Jocurile Olimpice
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Românii care vor avea pensii DUBLE. Anunț major
Adevarul
Detalii cutremurătoare în cazul copilului mort după două zile de spitalizare. „Părinții vor doar să nu se mai întâmple” VIDEO
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Ce anunț trist! Ultima dorință a Angelei Similea
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Te lasă fără bani. E complet interzis pentru cei cu telefon mobil. Nu suna, nu da mesaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Avioane NATO interceptate după apariția unui avion rusesc de recunoaștere în Marea Baltică
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!