Cum să ne protejăm de radiaţiile telefoanelor mobile

Telefoanele mobile sunt indispensabile pentru foarte mulţi dintre noi. Am ajuns să nu ne mai concepem viaţa fără să sunăm de oriunde am fi, să dăm sms-uri, să primim, să ţinem legătura cu oricine vrem, iar când avem telefonul închis, descărcat sau stricat parcă ne lipseşte mâna dreaptă.
Romania TV
04 sept. 2012, 06:56
Cum să ne protejăm de radiaţiile telefoanelor mobile

Sunt milioane de abonamente de telefon mobil, iar numărul lor e în continuă creştere. Statistic, ne petrecem în medie 12 ore pe lună cu telefonul mobil în preajmă, vorbind la el sau scriind un sms.

Însă, cu cât noi devenim mai dependenţi de telefoanele mobile, cu atât mai mult creşte îngrijorarea specialiştilor în sănătate cu privire la efectele pe care acestea le au asupra organismului.

Telefoanele mobile ne expun la o radiaţie electromagnetică numită energie de radiofrecvenţă. Specialiştii au suspectat că această radiaţie poate creşte riscul de leziuni la nivelul celulelor creierului, fapt ce poate duce la tumori cerebrale, întrucât în 1995 s-au făcut studii în acest sens pe şobolani. Dar majoritatea studiilor ulterioare, efectuate pe oameni nu au confirmat această concluzie. În decembrie anul trecut, Societatea de Cancer din Danemarca a dat publicităţii rezultatele unui studiu care a durat 29 de ani şi care nu a găsit asocieri solide între creşterea substanţială a consumului de telefonie mobilă şi apariţia tumorilor cerebrale.

Iată câteva modalităţi simple prin care tu şi familia ta să vă limitaţi expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile, aşa cum ne învaţă dr Mehmet Oz în “Oprah Magazine”:

Foloseste cat mai putin telefonul mobil lipit direct de cap. Ia-ti un handsfree cu cablu sau foloseste functia de speaker a telefonului mobil ori de cate ori poti. Handsfree-urile emit un nivelmult mai redus de radiatii decat telefonul mobil in sine lipit de capsi iti permit sa tii telefonul la distanta. Unele studii afirma ca radiatia telefonului mobil este de 8 ori mai puternica decat a handsfree-ului cu cablu.

Nu iti tine telefonul mobil in geanta. Un studiu publicat anultrecut in Jurnalul de chirurgie cranio-faciala leaga radiatia telefonului mobil de scaderea densitatii osoase in zona pelviana (cea expusa cel mai mult la nivelul gentii, daca telefonul mobil este in ea) si un studiu din 2008 realizat de o clinica de specialitate din Cleveland a descoperit drept efect scaderea fertilitatii la barbatii care umbla cu telefonul mobil in buzunarul din fata al pantalonilor. Sigur ca nu mereu poti evita si trebuie uneori sa iti pui telefonulmobil in geanta sau buzunar; insa ori de cate ori poti evita, este bine sa o faci, pentru sanatatea ta.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Școala, ca în comunism. Uniformele, gratuite dar obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!