Salvare SPECTACULOASĂ: Cei patru adolescenţi şi antrenorul lor de fotbal au fost evacuaţi din grota thailandeză UPDATE

Scafandrii şi alte servicii de salvare care participă la operaţiunea de scoatere la suprafaţă a adolescenţilor, membri ai unei echipe de fotbal şi a antrenorului lor, rămaşi captivi în grota thailandeză timp de aprocimativ două săptămâni, a avut un final fericit şi spectaculos, care face înconjurul lumii.
Sânziana Stancu
10 iul. 2018, 10:01
Salvare SPECTACULOASĂ: Cei patru adolescenţi şi antrenorul lor de fotbal au fost evacuaţi din grota thailandeză UPDATE

UPDATE: Echipele Marinei SEAL thailandeze care au participat la evacuarea adolescenţilor şi a antrenorului lor de fotbal, captivi în grotă de aproximativ două săptămâni, şi-au încheiat cu succes operaţiunile de salvare care au fost absolut spectaculoase, încheind astfel o extraordinară operaţiune de salvare care a captivat întreaga lume.

UPDATE: Echipele Seal ale Marinei, responsabile de salvare, spun că toți cei prinși în peșteră au fost scoși afară, finalizând o operațiune de salvare extraordinară și dificilă care a captivat lumea.

UPDATE: Ultimii doi membri ai grupului de jucători de fotbal aflaţi în subteran urmează a fi salvaţi până marţi seara, au informat echipele de salvare.

UPDATE: Surse apropiate serviciilor de salvare au confirmat pentru BBC că TREI persoane au fost aduse la suprafaţă, marţi.

UPDATE: Doi adolescenţi care se apropiaseră de ieşirea din grota Tham Luang au fost scoşi la suprafaţă de echipa de scafandri. Până acum, au fost salvaţi 10 băieţi, din cei 12 rămaşi blocaţi în subteran alături de antrenorul lor.

UPDATE: Încă o maşină de salvare aşteaptă în faţa grotei.  Se pare că doi adolescenţi sunt în apropiere de intrarea în grotă, au informat ziariştii.

UPDATE: O ambulanţă a fost văzută plecând de la grotă. Încă doi copii ar fi fost fost evacuaţi, potrivit ziariştilor care aşteaptă cu emoţie evacuarea captivilor.  

UPDATE: Băieţii ceruseră pâine şi ciocolată şi le-au primit. Duminică, primii patru copii salvaţi au cerut un meniu tradiţional, dar li s-a spus că sistemul lor digestiv nu ar fi fost pregătit să consume aşa ceva, deocamdată.

Scafandrii specialişti şi celelalte echipe de salvare aşteaptă cu nerăbdare scoaterea ultimilor patru adolescenţi şi a antrenorului lor de fotbal, blocaţi în peştera din Nordul Thailandei. 

Operațiunea de găsire şi evacuare a celor cinci persoane care au mai rămas în grotă pare să aibă toate şansele de a se încheia cu bine chiar astăzi.

Primii opt băieți au fost eliberaţi cu succes prin intervenţiile specialiştilor şi au fost internaţi în cel mai apropiat spital din regiune, din oraşul Chiang Ral. 

O ploaie torențială a lovit regiunea luni seara și a continuat până dimineață, dar autoritățile au declarat că pregătirile pentru misiunea de salvare finală nu vor fi împiedicate de această evoluţie. 

„Aţi văzut că plouă şi, probabil, v-aţi îngrijorat. Pregătirile pentru cea de-a treia intervenţie sunt în desfăşurare şi au început chiar de dimineaţă”, a declarat Narongsak Osatanakorn,şeful Centrului de Comandă al Coordonării operaţiuniide salvare a celor patru adolescenţi şi a antrenorului lor de fotbal. 

„Dacă totul va merge bine, vom vedea patru adolescenţi, un medic şi trei membri ai Seals, care vor ieşi afară ” din grotă”, a mai spus acesta.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!