Viorica Dăncilă: Autostrada Ploieşti – Braşov se va realiza în parteneriat public-privat UPDATE

Cabinetul Dăncilă s-a reunit din nou în şedinţă, joi, pentru a doua oară în această săptămână. Viorica Dăncilă a anunţat că se va discuta, într-o primă lectură, despre realizarea autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, fiind primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România.
Romania TV
19 iul. 2018, 04:08
Viorica Dăncilă: Autostrada Ploieşti - Braşov se va realiza în parteneriat public-privat UPDATE

UPDATE Viorica Dăncilă a spus că în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul cu investitorii pentru realizarea autostrăzii, care va avea aproximativ 115 kilometri.

“Astăzi (joi – n.r.), se discută, într-o primă lectură, studiul de fundamentare pentru Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat. Este primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România, şi în luna august vom începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că autostrada va avea aproximativ 115 kilometri şi va traversa Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal, susţinând că “proiectele de investiţii încep să prindă contur”

“Autostrada, în lungime de aproximativ 115 kilometri, realizează legătură cu minicipiul Braşov, unul dintre cele mai imporatante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal. Iată că proiectele de investiţii pe care noi le-am anunţat încep să prindă contur şi se fac paşi importanţi în acestă direcţie”, a mai spus şefa Executivului .

____________

UPDATE Guvernul a publicat ordinea de zi a şedinţei de joi. Pe listă nu se află niciun proiect de Ordonanţă de urgenţă privind legislaţia penală.

I. PROIECTE DE LEGI
1. PROIECT DE LEGE pentru stabilirea cadrului legal, instituţional şi procedural necesar aplicării Deciziei nr. 406/2009/CE privind partajarea efortului statelor membre de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, astfel încât să respecte angajamentele Comunităţii prin limitarea creşterii emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020

II. PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul protecţiei mediului şi al regimului străinilor
2. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul culturii, precum şi pentru modificarea unor acte normative

III. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări pentru punerea în funcţiune a capacităţii finale de producţie de 8.500 mii tone/an lignit la cariera Jilţ Sud”
2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire centru de instruire sintetică P+3. Clădire simulatoare de zbor şi spaţii conexe echipată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG”
3. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 969/2002 privind atestarea domeniului public al judeţului Cluj, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Cluj
4. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorii de inventar a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Superior al Magistraturii
5. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Studiului de fundamentare pentru autostrada Ploieşti – Braşov (PRIMĂ LECTURĂ)

IV. MEMORANDUMURI
1. MEMORANDUM cu tema: Progresul înregistrat în privinţa punerii în aplicare a Memorandumului nr. 4284/14.03.2018 cu tema: Stabilirea unui mecanism de creştere a competitivităţii companiilor deţinute majoritar sau integral de stat prin intermediul procedurilor de achiziţie publică

V. NOTE
1. NOTĂ privind Planul Anual de Lucru al Guvernului, iulie-decembrie 2018

___________

Şedinţa Guvernului este programată pentru ora 13.00, conform agendei anunţate de către Executiv, nefiind cunoscută ordinea de zi.

Anunţul convocării şedinţei de Guvern de joi a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, marţi, la finalul primei şedinţei din această săptămână.

„Tematica şi ordinea de zi o putem comunica doar în ziua şedinţei de Guvern, în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”, a spus Barbu.

Întrebat de ce au loc două şedinţe de Guvern în aceeaşi săptămână, purtătorul de cuvânt a explicat că era urgentă adoptarea unei Ordonanţe privind deşeurile, astfel că s-a convocat o şedinţă în ziua de marţi. 

Sesiunea extraordinară a Parlamentului ar urma să se încheie joi. Biroul permanent al Senatului, convocat prin SMS la ora 18.00

Cele două şedinţe convocate de Guvern în această săptămână au loc pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că doar astăzi Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Conform articolului 115 din Constituţie, „Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă”.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă a mers la Palatul Cotroceni, la solicitarea şefului statului. Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis a durat 40 de minute, niciunul dintre cei doi oficiali nefăcând declaraţii la finalul acesteia.

Guvernul a anunţat, într-un comunicat de presă, că premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat  pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program, în comunicatul transmis de Executiv neexistând nicio referire la legislaţia penală. Din partea Administraţiei Prezidenţiale nu a existat nicio informare privind discuţiile dintre preşedinte şi premier.

Informaţiile privind intenţia Guvernului de a adopta o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea au apărut încă de la sfârşitul săptămânii trecute, dar au fost negate de către liderii coaliţiei de guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, luni seară, la TVR; că aceste informaţii au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”. Liderul ALDE a afirmat însă că o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnisite şi graţiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Năstase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. “Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizeză discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea. Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”, a declarat Tăriceanu.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informaţii. De asemenea, ministrul Tudorel Toader a declarat că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, a declarat luni seară, la Antena 3, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale, că ”un moment zero în anul Centenar” ar fi „un moment potrivit pentru toată lumea” şi că o astfel de decizie depinde de premier.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
ȘOC pentru Elena Udrea. Decizia luată la închisoare. Nu îi vine să creadă că e real
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Serialul-fenomen iubit de români se întoarce la TV. Va fi difuzat zilnic
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă suplimentară în România. Decizia pe care nimeni n-o înțelege. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Angajații vor primi câte 200 de lei pe zi de la 1 ianuarie 2025! Cine va primi acești bani
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Dezvăluiri despre folosirea explozibililor în walkie-talkie-uri și pagere de către Mossad împotriva Hezbollah
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce filme mai vedem de Crăciun? Ce cărți merită citite? Ce jocuri video să încercăm? Recomandări proaspete pentru sărbători