Firea, despre bilanţul primilor doi ani de mandat: Nu e menit să potenţeze o candidatură la europarlamentare sau prezidenţiale

Primarul general Gabriela Firea a precizat joi că îşi va duce la bun sfârşit mandatul de la Primăria Generală, iar bilanţul primilor doi ani de activitate, prezentat în ultimele zile prin materiale video, nu este un exerciţiu de imagine.
Romania TV
19 iul. 2018, 08:02
Firea, despre bilanţul primilor doi ani de mandat: Nu e menit să potenţeze o candidatură la europarlamentare sau prezidenţiale

„În ciuda încercărilor adversarilor politici de a-l minimaliza, etichetându-l ca simplu exerciţiu de imagine, demersul meu a avut ca unică motivaţie respectul pentru bucureşteni şi nu este menit să potenţeze vreo candidatură a mea la alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, aşa cum s-a tot speculat în ultima perioadă. Vreau să fie clar pentru toată lumea – îmi voi duce mandatul de primar la bun sfârşit şi nimic nu mă va putea abate din acest drum”, a scris Firea pe Facebook.

Primarul general a menţionat că, dacă nu ar fi realizat acest demers, publicul ar fi luat contact „doar cu aşa-zisele bilanţuri” făcute de opoziţia din Consiliul General, pe care le-a numit „doar nişte atacuri politice, bazate pe distorsionări ale adevărului, informaţii scoase din context şi afirmaţii tendenţioase”.

„Am prezentat, succint, în ultimele zile, prin intermediul unor materiale video, ceea ce eu şi echipa mea am realizat în primii doi ani de mandat, precum şi proiectele pentru perioada următoare. Nu ne-am lăudat, ci doar am prezentat cu onestitate lucrurile pe care le-am făcut în domeniile pe care noi le considerăm prioritare pentru Bucureşti”, a mai spus Firea.

Edilul general a admis că nu au fost rezolvate toate problemele Bucureştiului, „multe dintre ele cronicizate de-a lungul timpului”, dar a dat asigurări că actuala administraţie se străduieşte să găsească „cele mai eficiente soluţii”.

În opinia sa, „numai cineva rău intenţionat sau care nu are contact cu realităţile din oraş” poate spune că nu s-au făcut progrese.

„Sunt, totuşi, primar general de doar doi ani, nu de 20, un termen mult prea scurt pentru ca proiectele şi iniţiativele noastre să fie finalizate. Aş vrea să le mulţumesc pe această cale consilierilor generali de la PSD şi ALDE, care şi-au făcut cu onestitate şi consecvenţă datoria faţă de bucureşteni în aceşti doi ani, precum şi directorilor din Primărie, consilierilor şi colaboratorilor mei, care mi-au fost alături în elaborarea, susţinerea şi implementarea proiectelor. Iar bucureştenilor le garantez că şi în următorii doi ani voi munci zi-lumină pentru a obţine rezultatele pe care le-am promis. Şi, în ciuda tuturor piedicilor şi ameninţărilor, a pesimiştilor, adversarilor şi detractorilor, le voi obţine!”, a precizat Firea.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Zodiile care iubesc singurătatea. Rar primesc pe cineva în viața lor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
China anunță controale stricte pentru mpox în contextul alertei OMS
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...