„Motivul este unul singur. Şeful OPSPI a afirmat că doar un alt management poate asigura fluxul de capital de lucru şi salariile angajaţilor. De acum încolo mă voi odihni. Dacă viitorul acţionar majoritar îmi va solicita serviciile sunt dispus să negociez cu el”, a explicat Roibu pentru economica.net motivele demisiei sale.
Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori, o altă motivaţie a demisiei a fost lipsa dialogului şi a colaborării între Oficiul pentru Privartizare din Ministerul Economiei (OPSPI) şi conducerea Oltchim.
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, răspunde cu „capul, viaţa şi tot” pentru privatizarea Oltchim şi că există două mari companii, din „zone geografice total diferite”, interesate să preia combinatul chimic.
Peste 300 de angajaţi ai Oltchim protestează miercuri faţă de întârzierea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului Victor Ponta, şi faţă de faptul că nu şi-au primit banii şi bonurile de masă de două luni.
Victor Ponta a făcut un apel la angajaţii companiei să nu sperie investitorii, arătând că ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu protestatarii.
„Vreau să cred că oamenii înţeleg că nu trebuie să speriem investitorii acum. Ar fi un lucru foarte rău ca ambii investitori care şi-au declarat interesul să vadă în mişcările de protest un semn negativ şi să plece de acolo”, a spus Ponta.