Aspazia Cojocaru, Ion Predescu şi Acsinte Gaspar au fost nominalizaţi în 2004 de Ion Iliescu şi de Partidul Social-Democrat. Potrivit constituţiei, în 2013, ei vor fi schimbaţi cu noii reprezentanţi ai celor două camere ale Parlamentului şi cel al Preşedinţiei. Oricare ar fi nominalizările deputaţilor şi senatorilor, balanţa politică din CCR va înclina spre Traian Băsescu.
Mandatul judecătorilor la CCR este pe 9 ani, fără posibilitatea de a fi înnoit. Din 3 în 3 ani, componenţa Curţii se împrospătează cu reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor, ai Senatului şi ai Preşedinţiei.
În componenţa Curţii vor rămâne cei patru apropiaţi ai actualului preşedinte, Mircea Minea şi Iulia Motoc, propuşi de democrat-liberali, şi Augustin Zegrean şi Petre Lăzăroiu, nominalizaţi chiar de Traian Băsescu. Odată cu numirea următorului reprezentant al preşedintelui, din 2013, majoritatea CCR va fi una pedelistă.
De altfel, decizia luată de CCR în cazul referendumului a produs zâzanie între Aspazia Cojocaru şi Ion Predescu, doi judecători propuşi de PSD în 2004 şi care vor părăsi Curtea anul viitor. Votul Aspaziei Cojocaru a înclinat balanţa în favoarea lui Traian Băsescu. Ion Predescu a fost cel care a pârât-o.
Iată componenţa actuală a CCR: Augustin Zegrean-numit în 2007 de Traian Băsescu, Petre Lăzăroiu-numit în 2010 de Traian Băsescu, Mircea Minea-numit în 2010 de PDL, Iulia Motoc-numită în 2010 de PDL, Aspazia Cojocaru-numită în 2004 de PSD, Acsinte Gaspar-numit în 2004 de Ion Iliescu, Ion Predescu-numit în 2004 de PSD, Tudorel Toader-numit în 2007, Puskas Valentin Zoltan-numit în 2007 de UDMR.