Înainte de a vorbi despre bronzul perfect, trebuie să stabilim un lucru foarte clar: protecția solară este absolut obligatorie. Dacă te temi că aceasta te va împiedica să devii mai bronzată, acum este momentul să îți schimbi părerea. Pielea ta se reînnoiește la fiecare zece zile, deci cu cât te bronzezi mai încet, cu atât mai mult va dura. Aplică loțiunea solară la fiecare 2 ore, dar și după ce ai ieșit din apă. Nu ai vrea să-ți arzi pielea, nu-i așa?
Bronzul reprezintă reacția pielii tale la soare. Asigură-te că o exfoliezi în mod regulat pentru a îndepărta acea piele moarte. Dacă vei uita de această etapă foarte importantă, vei avea un bronz neuniform, pe care cu siguranță nu ți-l dorești. Exfoliază-te cu blândețe, astfel încât să nu îndepărtezi toată culoarea, în cazul în care ești deja bronzată. Dacă ești în căutarea unui scrub natural, îl poți face chiar la tine acasă și există o mulțime de opțiuni din care poți să alegi: zahăr granulat amestecat cu miere, zaț de cafea și ulei de măsline sau fulgi de ovăz măcinat cu puțină sare.
O piele fină arată mai bine bronzată. Hidratează-ți bine corpul cu o noapte înainte de a planui să faci plajă. Concentrează-te pe zonele mai problematice, cele care se usucă cel mai repede, deoarece pot provoca un bronz neuniform. De asemenea, pentru a scăpa de un efort în plus, îți poți achiziționa o loțiune solară cu efect de hidratare. Este important să te asiguri că bei multe lichide pentru a-ți menține corpul și pielea hidratate în timpul în care te bronzezi.
Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să ai culori diferite pe tine., așa că asigură-te că îți schimbi pozițiile pentru a oferi întregului corp accesul la mângâirile soarelui. Răsucește-te la fiecare 15 sau 30 de minute. Când te simți obosită, ascunde-te sub o umbrelă, astfel încât să nu adormi pe o parte.
Lumina strălucitoare a soarelui pe nervul optic stimulează glanda hipotalamică, care produce melanina, obținând astfel un bronz mai intens. Cu toate acestea, ochii tăi pot avea de suferit din cauza intensității soarelui. Astfel, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să porți o pălărie sau să îi ții închiși, în loc să folosești ochelari de soare.
Medicii recomandă să se evite expunerea la soare între orele 10:00 și 16:00, chiar și atunci când este înnorat. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te arzi și să îți deteriorezi permanent pielea. Ține minte că, odată ce pielea ta s-a ars, nu se va transforma în mod miraculos într-un bronz frumos. Roșu cu siguranță nu este culoarea pe care o dorești pe pielea ta, iar durerea provocată de arsuri este fix ce mai lipsește.
Să faci o baie sau un duș, fie fierbinte sau rece, este întotdeauna o idee bună după ce ai stat la soare. Astfel, vei îndepărta loțiunea, uleiurile sau sarea și nisipul de pe piele, dar vei obține și aspectul acela mătăsos. Asigură-te că îți hidratezi pielea și după ce te-ai expus la soare pentru a evita ca bronzul să devină neuniform. Orice loțiune pe bază de aloe vera are efect calmant și va preveni orice șansă de ardere a pielii.