Germanii se mobilizează pentru RECENSĂMÂNTUL INSECTELOR

Rezidenţii din Germania, ţară care se confruntă cu o scădere a numărului de insecte, cauzată probabil de practicarea agriculturii intensive şi de utilizarea pesticidelor, au fost invitaţi de cea mai importantă organizaţie de mediu germană să participe la un recensământ al insectelor, care va debuta în acest weekend.
Iulian Tudor
03 aug. 2018, 17:02
Germanii se mobilizează pentru RECENSĂMÂNTUL INSECTELOR

Societatea Germană pentru Conservarea Naturii (NABU) i-a invitat pe rezidenţii germani să petreacă o oră într-o zonă însorită, călduroasă şi uscată, lipsită de vânt, şi să numere toate insectele pe care le văd în acel interval. Acest recensământ mai puţin obişnuit va avea loc în perioada 3 – 12 august.

Iubitorii de natură trebuie să noteze numele insectelor pe care le văd în orice zonă verde – grădină, pajişte, mlaştină sau pădure – în a doua parte a recensământului insectelor din acest an.

Rezultatele pot fi trimise specialiştilor de la NABU prin intermediul unei aplicaţii gratuite, al cărei nume se traduce prin sintagma „Lumea insectelor”.

Aplicaţia furnizează imagini şi informaţii despre insectele native din Germania.

Participanţii la recensământ ar trebui să vadă în special în această lună fluturi, precum cei din familia Papilionidae, bondari, albine, buburuze, ploşniţe vărgate, libelule şi lăcuste.

Iniţiativa demarată de NABU doreşte să estimeze populaţia de insecte din Germania după declinul acesteia din ultimii ani, despre care specialiştii în ecologie afirmă că a fost cauzat de agricultura intensivă şi folosirea excesivă a pesticidelor.

O scădere dramatică a numărului de insecte ar putea avea efecte drastice asupra lanţului alimentar, întrucât aceste vieţuitoare nu sunt importante doar pentru polenizarea plantelor care intră în alimentaţia oamenilor, ci reprezintă şi o sursă de hrană pentru alte specii, în special pentru păsări.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Dispare permisul auto. Se introduce Cardul My Number. Va intra în vigoare din 24 martie 2025
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Cod portocaliu de ploi în Galați: cantități semnificative de precipitații în mai multe localități
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...