Incident GRAV la Cernavodă: Unitatea 2 a fost deconectată din cauza unei manevre greşite a angajaţilor Transelectrica

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată joi, la ora 18.57, din cauza unei manevre eronate efectuate de personalul Traselectrica la stația electrică Cernavodă, informează compania de transport al energiei Transelectrica.
Iulian Tudor
16 aug. 2018, 19:07
Incident GRAV la Cernavodă: Unitatea 2 a fost deconectată din cauza unei manevre greşite a angajaţilor Transelectrica

UPDATE: Unitatea 2 a fost pusă în funcţiune în paralel cu Sistemul Electroenergetic Naţional la ora 21.05, urmând ca revenirea la puterea nomială să se realizeze în aproximativ 6 ore, informează Transelectrica.

Potrivit companiei, incidentul, produs ca urmare a unei manevre eronate a personalului în staţia Cernavodă, este analizat la nivelul CNTEE Transelectrica SA, urmând a se dispune ulterior măsurile care se impun.

Ştirea iniţială:

„Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă”, se arată în comunicatul Transelectrica.

Și Nuclearelectrica, compania care deține centrala nucleară, anunță că Unitatea 2 „a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în seară de 16 august 2018, ora 18:57 că urmare a unei manevre eronate a personalului Transelectrica care efectua lucrări de mentenanță pe linia de 400 kV Cernavodă-Constanța Nord”.

În urma incidentului, Unitatea 2 a CNE nu a declanşat, ci s-a izolat pe serviciile interne. La această oră se pregătesc condiţiile pentru punerea în funcţiune în paralel a Unităţii 2 CNE Cernavodă cu Sistemul Electroenergetic Naţional, mai precizează Transelectrica.

„Informăm că incidentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, a instalaţiilor şi personalului. De asemenea, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor”, susține Transelectrica.

„SNN informează că deconectarea nu a avut niciun impact advers asupra instalațiilor nucleare ale Unității 2, așadar niciun fel de impact asupra securității nucleare. Unitatea 2 CNE Cernavodă va fi reconectată la SEN și va reatinge puterea nominală în această seară”, susține la rândul său Transelectrica.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!