Victor Ponta, atac pe Facebook la Liviu Dragnea: „A numit în funcţii numai oameni din judeţul său, obedienţi şi săraci intelectual”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a numit în funcţii de conducere doar oameni din Teleorman, judeţul său natal, atrage atenţia liderul Partidului Pro România, Victor Ponta, dând-o exemplu pe Viorica Dăncilă, care este atât premier, cât şi preşedinte executiv al PSD, şi care a numit-o pe Carmen Dan în funcţia de ministru de Interne, ambele fiind din judeţul Teleorman.
Filip Stan
19 aug. 2018, 14:53
Victor Ponta, atac pe Facebook la Liviu Dragnea:

Ponta spune că problema oamenilor din conducerea ţării nu este originea lor, ci faptul că au fost numiţi pe aceste funcţii de conducere pe „criterii feudale şi mafiote, incompatibile cu un stat modern”. Fostul premier mai spune că singurul exemplu de lider politic care a promovat în conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este preşedintele Siriei, Bashar Al Assad.

„Preşedintele PSD (şi preşedinte al Camerei Deputaţilor) este din Teleorman. El numeşte preşedinte executiv al PSD şi prim-ministru o doamnă tot din Teleorman. Doamna prim-ministru din Teleorman numeşte în funcţia de ministru de Interne o altă doamnă – tot din Teleorman. Doamna ministru de Interne din Teleorman numeşte în fruntea Jandarmeriei Române (după gravele incidente din 10 August) un domn colonel tot din Teleorman!!! Oare numai mie îmi sună fraza de mai sus ca o glumă proastă sau ca o nebunie totală?!? Doar eu cred că Dumnezeu când vrea să piardă pe cineva întâi îi ia minţile? Pare că trăim în Evul Mediu sau în Sicilia perioadei în care totul era condus de Cosa Nostra!”, a scris duminică pe pagina sa de Facebook liderul Partidului Pro România, Victor Ponta.

Ponta a subliniat că problema celor din conducerea ţării nu este originea lor, ci modul în care au fost numiţi pe aceste funcţii, pe „criterii feudale şi mafiote incompatibile cu un stat modern”. Ponta spune că au fost aleşi oamenii „atât de obedienţi încât să execute orice ordin şi atât de săraci intelectual încât să nu aibă nicio capacitate de gândire independentă”.

De asemenea, mai scrie Ponta, ceea ce face Liviu Dragnea la nivel central, fac şi „micii baroni locali” la nivel judeţean. „Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic”, subliniază Ponta.

Liderul Pro România spune că singurul exemplu de lider politic care a promovat în funcţii de conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este preşedintele Siriei, Bashar al Assad.

„Ştiu că înainte de 1989 era plină conducerea ţării de oamenii din Scorniceşti şi din zona natală a lui Ceauşescu. Niciodată însă nu s-a ajuns la ce este azi! Singurul exemplu azi în lume de lider politic care a promovat în conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este Bashar Al Assad în Siria – nu cred că acesta este un model pentru România”, scrie Victor Ponta.

El adaugă, de asemenea, că România nu poate fi condusă la fel cum este condus Consiliul Judeţean Teleorman, însă Dragnea nu poate depăşi acest nivel, şi va produce doar dezastre atât timp cât va avea puterea absolută.

„Mă gândesc însă când (nu dacă) oamenii din Bucureşti, Ardeal, Banat, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau restul Olteniei îi vor lua de mânecă pe deputaţii şi senatorii lor şi le vor spune „dacă vă place aşa de tare Dragnea, mutaţi-vă toţi la el în Teleorman la Lacul Belina sau în Brazilia şi daţi-ne ţară noastră înapoi”! Eu zic că acea zi este mai aproape decât credem acum”, a mai spus Victor Ponta.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Ministrul Sorin Grindeanu își cere scuze pentru întârzierea bagajelor pe Aeroportul Otopeni
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'