USR cere declasificarea urgentă a raportului privind intervenţia Jandarmilor, prezentat de Carmen Dan

USR cere declasificarea raportului prezentat duminică de ministrul de Interne, Carmen Dan, în termen de 24 de ore, spunând că în caz contrar va ataca decizia în instanţă. USR mai spune că ministrul de Interne a fugit de la conferinţa de presă ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor, dar va fi obligată să răspundă, marţi, în faţa comisiei de apărare din Parlament.
Romania TV
20 aug. 2018, 11:35
USR cere declasificarea urgentă a raportului privind intervenţia Jandarmilor, prezentat de Carmen Dan

USR spune că ministrul va trebui să răspundă în faţa comisiei de apărare din Parlament de ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel în intervenţia Jandarmeriei, dacă unităţile teritoriale ale Jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne, dacă a dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi din alte două judeţe., iar dacă da, de ce.

„Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în faţa Comisiei de apărare din Parlament.

1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel în intervenţia Jandarmeriei?

2. Unităţile teritoriale ale Jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce?

3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora?

4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis?

5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?”, se arată într-un mesaj postat, luni, pe pagina de Facebook a USR.

USR cere declasificarea de urgenţă a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore.

„USR cere declasificarea de urgență a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore, în caz contrar va ataca decizia în instanță”, se mai arată în mesaj.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminică, într-o declaraţie de presă, cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor. 

Spynews
Cine e presupusa iubită a lui Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu. Primele declarații ale tinerei despre relația pe care o are cu antrenorul
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată. E abil în camuflaj și e mai periculos decât un urs înfometat
Capital.ro
Banii cash sunt gata să dispară. Anunțul Băncii Naționale pentru cei cu numerar
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă! Vlăduța Lupău, apariție spectaculoasă la botezul fiului său. Detaliul unic pe care puțini l-au observat
DailyBusiness
Milioane de oameni vor avea CIPURI ÎN CREIER. Ce vor putea face cu ele
Adevarul
Dispariția celui numit „Bill Gates al Marii Britanii“, în naufragiul misterios al unui iaht de lux în Sicilia, scoate la iveală legăturile sale cu serviciile secrete
Spynews
Mihai Trăistariu vrea să fie readus la viață cu ajutorul unei proceduri de criogenare. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească: ”Mi-am anunţat şi prietenii”
Spynews
Mesajul lui Ed Sheeran pentru români, înainte de concertul de sâmbătă! Ce trebuie să știe cei care și-au cumpărat bilete la show-ul îndrăgitului cântăreț / VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu era să declanșeze un război. România a trăit periculos
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
ULTIMA ORĂ! Ce au găsit medicii în trupul lui Filip? De ce ar fi murit, de fapt, la cursul de înot
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Noi ajutoare din partea statului, de la 1 septembrie! Cine sunt românii care primesc sume de ordinul miilor de lei
Capital.ro
Patrick Mouratoglou a spus adevărul despre Simona Halep: Răul este făcut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Revolutie in sistemul de pensii pentru femei! Varsta de pensionare creste in 2024, dar se introduc noi beneficii pentru mame
MediaFlux
Seful Casei de Pensii recunoaște. CÂTE decizii de recalculare SUNT GREȘITE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...