PNL cere mininstrului Internelor să desecretizeze raportului privind violenţele de la protestul din 10 august

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Marcel Vela, îi cere ministrului de Interne să desecretizeze raportul în care se prezintă desfăşurarea evenimentelor în seara de 10 august din Piaţa Victoriei. 
Romania TV
05 sept. 2018, 12:41
PNL cere mininstrului Internelor să desecretizeze raportului privind violenţele de la protestul din 10 august

„Ţinând cont de conţinutul informării privind manifestaţia de protest desfăşurată în municipiul Bucureşti în data de 10.08.2018, trimisă Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului la data de 3.09.2018, (…) care are caracter secret de serviciu, nu ‘strict secret’ sau ‘strict secret de importanţă deosebită’, coroborat cu necesitatea consultării şi studierii acesteia de către parlamentarii interesaţi, vă solicităm desecretizarea documentului”, se arată în solicitarea transmisă de preşedintele Comisiei de apărare din Senat ministrului de Interne, citată de Agerpres.

El subliniază în document că, pentru respectarea păstrării confidenţialităţii unor date şi informaţii secrete de serviciu, precum şi cele referitoare la necesitatea drepturilor legale privitoare la protecţia datelor cu caracter personal, să fie blurate detaliile respective.

Marcel Vela a declarat, miercuri, la Parlament, că a făcut această solicitare deoarece a constatat că sunt foarte multe informaţii din surse deschise, foarte multe detalii care nu ar face obiectul unei secretizări.

„Raportul să fie făcut public din două motive: aflarea adevărului cât mai repede posibil şi pentru ca opinia publică, presa, toţi cei interesaţi să poată face împreună o dezbatere pe tema acestui raport. Sunt foarte multe neconcordanţe acolo, sunt foarte multe informaţii care nu arată neapărat profesionalismul unui raport al unei asemenea instituţii, cred că 90% din raport putea fi luat doar din ştirile dvs din presa audio sau video, pentru că este absolut calendarul evenimentelor şi foarte puţine date concrete despre ce ne-ar fi interesat pe noi ca şi comisie sau pe dvs ca opinie publică”, a spus liberalul.

El a prezentat o concluzie a sa cu privire la evenimentele din 10 august.

„A fost o dezorganizare organizată, pentru că sunt foarte multe detalii pe care într-o logică normală nu poţi să le accepţi. (…) Părerea mea personală este că a fost o confruntare politică între diferite centre de putere din interiorul PSD, drept dovadă că din 10 august au izbucnit pe rând mai multe focare care denotă acest război, începând cu declaraţiile doamnei Cliseru din 27 august, când am invitat-o la Comisie, când a început să spună public unele părţi din adevăr pentru că nu le-a spus pe toate, după care la CEx-ul PSD şi doamna Firea a mai spus câteva lucruri şi acest război intern din PSD continuă acum în piaţa publică. 10 august, părerea mea, este că a făcut parte din acest război, fiind una dintre bătălii”, a menţionat liberalul.

Vela a arătat că a convocat şedinţa Comisiei de apărare pentru miercurea viitoare, pe ordinea de zi aflându-se propunerea de audiere a reprezentanţilor instituţiilor implicate în evenimentele din 10 august.

Comisia de apărare din Senat a scos marţi de pe ordinea de zi audierea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, pe tema protestului din 10 august. Propunerea de scoatere de pe ordinea de zi a aparţinut senatorului Şerban Nicolae, pe motiv că invitaţia nu a fost stabilită de toţi membrii Comisiei, ci doar de o parte a conducerii acestui for, fără respectarea regulamentului.

La audieri fuseseră invitate mai multe persoane – Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, Laurenţiu Cazan, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august, şi ministrul Carmen Dan, pentru a oferi detalii legate de cauzele violenţelor care au avut loc în Piaţa Victoriei. 

Spynews
Ce le-a transmis ispita Anamaria de la Insula iubirii lui Claudiu și Simonei după ce au decis să plece separat, dar s-au împăcat ulterior: „Lui nu am ce să îi reproșez”. A recunoscut că a fost atrasă de el
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Municipiul din România care i-a fermecat pe turiștii străini cu un singur eveniment: “E mult mai frumos în realitate”
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
Playtech.ro
Ce a făcut o pensionară după ce a văzut o pensie de 5 ori mai mare pe decizia de recalculare. A sărit de la 1.900 la...
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Vlăduța Lupău își botează astăzi fiul! Artista trăiește emoții intense: ”Totul frumos organizat” | FOTO
Spynews
Dana Roba, mesaj dureros, după ce relația cu Beniamin a luat sfârșit! Make-up artistul trece prin momente dificile: ”Înainte de a răni un om...”
Evz.ro
Serialul Netflix care te va ține cu sufletul la gură. E în topul celor mai vizionate titluri de pe platformă
Ego.ro
Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22 august și 2 septembrie
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ce au descoperit medicii legiști în trupul lui Filip, băiețelul de 8 ani care a murit la bazinul de înot. Deși părea perfect sănătos, o anumită afecțiune l-a trădat
Capital.ro
Veste cumplită despre Monica Pop. România a izbucnit în lacrimi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Divorțul anului 2024: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au spus adio. Care sunt motivele despărțirii
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...