Iniţiatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru, a scris pe pagina sa de Facebook despre această situaţie.
„Acel moment când plaja este complet goală şi tu alegi să te sui pe masa de pictură şi olărit pentru a te bronza. Spaţiul este delimitat şi inscripţionat. Este de uşor de înţeles pentru orice turist la ce foloseşte respectiva masă. Greu de găsit o explicaţie logică: să ai tot nisipul şi plaja la dispoziţie doar pentru tine şi tu să alegi să faci plajă pe nişte scânduri. Să străbaţi sute de kilometri, să plăteşti o mulţime de bani, să aştepţi un an de zile concediu la mare şi la final când ai ajuns pe litoral să te urci pe masa de terapie a copiilor cu nevoi speciale. Cu adevărat un record greu de egalat. Vestea bună: masa a rezistat”, a postat Adrian Gemănaru, vineri după-amiază, pe Facebook.
Psihologul s-a confruntat în această vară cu mai multe probleme pe plaja terapeutică. Astfel, mai multe persoane au consumat alcool în zona respectivă, deşi acest lucru este interzis, unele dintre acestea fiind amendate. De asemenea, alte persoane au făcut plajă pe pontonul plutitor pentru copii.
Centrul Psihologic „Marea Neagră” a inaugurat, în acest sezon estival, plaja terapeutică situată în statiunea Mamaia, aceasta fiind destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi. Zona se află în centrul staţiunii, în zona Cazino, şi are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de 45.000 de euro.