Agenţia de turism a raportat în primele şase luni o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.
„Cele mai vândute zece destinaţii în primele şase luni au fost: Maldive, Japonia, Republica Dominicană, Thailanda, Peru, China, SUA, Cuba, Tanzania, Mauritius şi Mexic. O vacanţă de plajă de şapte zile cu mic dejun în Asia costă între 1.100 şi 1.500 euro de persoană, în funcţie de sezonul de călătorie, în care sunt incluse preţul biletului de avion, transferurile, cazarea cu mic dejun în hotel de minim patru reale, asigurarea de călătorie şi asistenţa 24 de ore din 24”, a declarat, pentru News.ro, Sorin Stoica.
În Caraibe, o vacanţă all inclusive costă, în aceleaşi coordonate, între 1.300 şi 1.800 euro, doar că avantajul îl dă regimul de all inclusive. În Oceanul Indian costul este între 1.200 şi 1.600 euro cu demipensiune. Un circuit de opt zile în care sunt incluse biletul de avion, cazări, trasferuri între locatii cu trenul, avion sau maşina, toate vizitele la obiective, ghizi locali, bacşişuri, asigurare şi însoţitor de grup Eturia costă între 1.300 şi 2.000 euro.
„De asemenea, românii cheltuiesc într-o vacanţă de plajă în medie 800 euro pentru pachetele cu mic dejun şi în jur de 400 euro în cazul vacanţelor all inclusive, în principal cu mesele şi băuturile neincluse, cu excursiile opţionale şi suveniruri sau shopping. În vacanţele de tip circuit cheltuie în jur de 500 euro, în general pe mese adiţionale şi shopping”, a spus Stoica.
Întrebat cum au evoluat vânzările de vacanţe în Canada, odată cu scoaterea vizelor, reprezentantul Eturia a spus că agenţia de turism a avut 40 de turişti în această perioadă, faţă de numai cinci anul trecut.
„Creşterea este foarte mare, însă nu sunt încă cifre solide pe această destinaţie. Ne aşteptăm la o creştere mai mare în 2019 însă aceasta nu va fi posibilă fără o implicare a oficiului de turism canadian care ar trebui sa promoveze Canada ca destinaţie turistică pe piata din România”, a mai spus Sorin Stoica.
El a afirmat totodată că Eturia a încheiat un parteneriat exclusiv cu Lernidee Trains and Cruise pentru reprezentarea pe piaţa din România.
„Astfel, vom oferi în excusivitate vacanţe cu trenuri de cinci stele, printre care şi Transsiberianul, care este deja un succes pentru noi, dar şi croaziere pe Mekong. Am întărit parteneriatul cu American Cruise oferind exclusiv în România, croaziere pe râuri în USA şi Canada. Am extins parteneriatul nostru cu Hyatt Hotels, cu noi hoteluri din Asia şi Oceanul Indian. Am semnat recent un acord cu hotelurile Iberostar”, a mai spus directorul general al Eturia.
El precizează că agenţia de turism va consolida în continuare pieţele Canada şi USA, care au un potenţial uriaş.
„Anul viitor vom avea grupuri noi în Asia Centrală pe Drumul Mătăsii, Costa Rica şi Panama, Madgascar, Papua Noua Guinee, Nicaragua şi Honduras”, a adăugat el.
Operaţional, luând în calcul data facturării, în primele şase luni ale anului, Eturia a avut o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro si un profit net de 118.000 euro faţă de 5,175 milioane euro şi respectiv 109.000 euro în perioadă similară din 2017. De la 1 ianuarie 2017, compania a schimbat înregistrarea contabilă de la data facturii la data călătoriei.
„Am înregistrat o creştere faţă de anul trecut datorată dezvoltării fireşti a business-ului aflat în cel de-al 11 an de când s-a înfiinţat. Rezultatele obţinute au necesitat însă mai multă muncă decât anul precedent”, a punctat el.