„În legătură cu plângerea făcută de Jandarmeria Română, consider că în România crima organizată dă o lovitură de stat, pentru că putem constata lesne cum un clan mafiot de la Teleorman, unde intră condamnaţi, anchetaţi, asociaţii şi interpuşii acestora, utilizează în mod nedemocratic şi ilegal instituţii ale statului român în lupta lor cu legea şi cu cetăţenii, altfel nu există nicio explicaţie raţională cum o instituţie condusă de un fidel al domnului Liviu Dragnea şi al doamnei Carmen Dan, după violenţele nejustificate împotriva românilor din 10 august, îndrăzneşte să afirme că 100.000 de oameni au venit în Piaţa Victoriei pentru a ocupa o clădire goală cu primul-ministru plecat în concediu”, a spus Turcan, la Parlament.
Ea a adăugat că în România „crima organizată perverteşte instituţii care nu mai acţionează conform legii”, încearcă să abată atenţia de la încălcarea legii şi încearcă să îngreuneze aflarea adevărului.
„Fac un apel la toate instituţiile statului român care au onoare şi demnitate şi care consideră că au o ţară de apărat să ia atitudine. Am ajuns într-o situaţie de o gravitate fără precedent”, a menţionat aceasta.
DIICOT susţine că sesizarea privind evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august a fost depusă de Jandarmeria Română.
Biroul de presă al DIICOT a transmis miercuri AGERPRES că Jandarmeria este cea care a depus o sesizare pe art. 397, alin. 2 Cod penal, în legătură cu evenimentele din 10 august, şi nu ministrul de Interne, Carmen Dan.
Art. 397 – Acţiuni împotriva ordinii constituţionale – stipulează la alin. (2): „Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor, săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.