Corina Creţu: Nu am hotărât dacă voi candida la alegerile europarlamentare de anul viitor

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, a declarat sâmbătă, la Turda, că deocamdată nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European.
Romania TV
15 sept. 2018, 10:57
Corina Creţu: Nu am hotărât dacă voi candida la alegerile europarlamentare de anul viitor

„Deocamdată sunt comisar european pentru politică regională şi mă concentrez pe a duce acest mandat cu succes până la capăt. Nu am hotărât dacă voi candida la alegerile europarlamentare”, a spus Corina Creţu, potrivit Agerpres.

Corina Creţu a avut, sâmbătă, o întâlnire cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

„Turda este un oraş care poate fi considerat exemplu în ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a subliniat comisarul European.

În cursul zilei de vineri, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, au participat la un dialog cu cetăţenii intitulat „Un buget modern pentru o Uniune mai puternică”, organizat la Facultatea de Studii Europene a UBB. Printre alţii, la discuţii au participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi europarlamentarul Daniel Buda.

Corina Creţu este comisar european din toamna anului 2014. Anterior, ea a fost observator în PE din partea României, europarlamentar din partea PSD în două legislaturi, precum şi vicepreşedinte al forului legislativ european.

La 27 iunie 2005, a fost aleasă membru în delegaţia de observatori ai României la Parlamentul European, funcţie pe care a ocupat-o până la 31 decembrie 2006, iar de la 1 ianuarie 2007 a devenit membru al Parlamentului European. La 25 noiembrie 2007 a fost aleasă europarlamentar din partea PSD, iar în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009 a obţinut cel de-al doilea mandat de europarlamentar, candidând tot pe listele PSD. La 25 mai 2014, Corina Creţu a fost aleasă pentru un nou mandat de europarlamentar pentru legislatura 2014-2019, pe listele Alianţei Electorale PSD+UNPR+PC.

Între 7 iunie 2012 şi 30 iunie 2014, a fost vicepreşedinte al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European şi al Comisiei pentru Dezvoltare. Începând cu 15 ianuarie 2007, a făcut parte, pentru diverse intervale de timp, din Delegaţia pentru relaţiile cu Statele Unite ale Americii, din Comisia pentru afaceri economice şi monetare, fiind şi membru supleant al Comisiei pentru afaceri externe şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu Israel.

La 1 iulie 2014, eurodeputata social-democrată Corina Creţu a fost aleasă, la Strasbourg, după un al doilea tur de scrutin, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'