Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, dosarul în care Nicolescu a fost citat, marţi, la DNA pentru a-i fi adus la cunoştinţă că are calitatea de învinuit ar viza construcţia celui mai lung pod din Argeş, cel de la Căteasca.
Acesta face legătura între autostrada Autostrada Bucureşti-Piteşti şi DN 7 şi a fost inaugurat în iunie 2010, lucrarea fiind încredinţată firmei Zeus, cea care a renovat şi mai multe şcoli din judeţ, în baza unor acte false care ar fi atestat că acestea ar fi fost inundate.
Potrivit presei locale, firma Zeus a câştigat licitaţia pentru execuţia podului de la Căteasca deşi a avut cel mai mare preţ dintre cele cinci firme ofertante, respectiv 14,55 milioane de euro.
Firma Zeus îi aparţine lui Grigore Dobre, trimis în judecată în dosarul în care Nicolescu a fost deferit justiţiei în 18 mai. Cristina Dobre, soţia lui Grigore Dobre, este angajată a Consiliului Judeţean Argeş, fiind una dintre cele cinci persoane chemate, marţi, la audieri la DNA Piteşti.
Surse judiciare susţin că soluţia tehnică aprobată prin proiect ar fi fost modificată de firma Zeus SA, astfel încât costurile s-au majorat cu aproape cinci milioane de lei, bani care ar fi fost achitaţi de CJ Argeş. O parte din banii pentru construcţia podului de la Căteasca provin din fonduri PHARE.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost scos pe targă, marţi dimineaţă, din sediul DNA Piteşti, unde ajunsese în jurul orei 9.00, pentru audieri. O ambulanţă a ajuns la sediul DNA la aproximativ 30 de minute după ce Nicolescu a intrat la audieri.
Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău în biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitaţi prin 112 să vină la sediul DNA. În jurul orei 9.45, Nicolescu a fost scos pe targă din sediul DNA şi urcat într-o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marţi, la DNA Piteşti, unde a fost citat după ce cu o zi în urmă au avut loc percheziţii la sediul CJ.
El a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.
Nicolescu a mai afirmat, ironic, că probabil că a greşit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoţii pentru subalternii săi. Pe de altă parte, Nicolescu a spus că că s-a autodenunţat şi el la DNA în legatură cu referendumul, solidarizandu-se cu Liviu Dragnea.
În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alţi cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.
Percheziţii ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA,fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.
Unul dintre avocaţii lui Constantin Nicolescu preciza că percheziţiile vizează un dosar de corupţie mai vechi privindu-l pe preşedintele instituţiei şi pe angajaţi ai CJ.