„Înţeleg că este la comisie în Parlament (proiectul de aprobare a OUG 6/2016, n.r.). Se aşteaptă să transforme dezbaterea juridică într-o dispută politică. Un domn deputat înţeleg că a cerut ca să fiu eu prezent şi mă voi duce. Mă voi duce să le explic diferenţele dintre contenciosul administrativ şi contenciosul constituţional, de la competenţe, forme, proceduri, efecte şi aşa mai departe. Sigur mă voi duce”, a declarat la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Tudorel Toader.
El a spus că Parlamentul nu are nevoie de aviz din partea Ministerului Justiţiei, însă MJ a transmis totuşi un punct de vedere marţi printr-un secretar de stat.
„Eu ca ministru pot cel mult să expun un punct de vedere. Comisia specială din Parlament nu are nevoie de avizul Ministerului Justiţiei, cel mult de un punct de vedere. Noi l-am formulat. În cursul zilei de ieri o doamnă secretar de stat a mers şi a transmis şi în scris punctul de vedere al MJ, dar voi merge la Comisie şi voi explica din perspectiva mea de ministru diferenţele dintre cele două tipuri de contencios: administrativ şi constituţional”, a explicat Toader.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, adoptat deja tacit de Senat, se află încă în Comisia juridică a Camerei – care este for decizional. Are aviz negativ de la Comisia pentru drepturile omului şi avize favorabile de la Comisia de apărare şi de la Comisia de muncă.
Liviu Dragnea anunţa în 10 septembrie că „cel târziu săptămâna viitoare”, Ordonanţa Guvernului Cioloş privind mandatele de supraveghere tehnică „va fi picată” în Cameră.
„Cel mai târziu săptămâna viitoare, Ordonanţa respectivă (OUG nr. 6/2016 – n.r.) va fi picată în Camera Deputaţilor. Nu numai atât, lucrăm acum în legea de respingere a Ordonanţei să punem şi ceea ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs”, a spus Dragnea.