Din această reţea urmează să facă parte şase creşe cu program prelungit („Băneasa” – sector 1, „Ştefan cel Mare” – sector 2, „Pallady” – sector 3, „Metalurgiei” – sector 4, „13 Septembrie” – sector 5, „Militari” – sector 6) şi şase grădiniţe („Băneasa” – sector 1, „Colentina” – sector 2, „Pallady” – sector 3, „Metalurgiei” – sector 4, „Rahova” – sector 5 şi „Brâncuşi” – sector 6).
Conform proiectului de hotărâre, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism va face demersurile necesare în vederea identificării imobilelor în care Reţeaua metropolitană de creşe şi grădiniţe îşi va desfăşura activitatea.
Ciprian Ciucu (consilier municipal PNL) a precizat, în cadrul dezbaterilor, că proiectul de hotărâre este „prost fundamentat” şi nu are prevederi bugetare.
„Îmi e teamă că se va întâmpla ca şi cu alte proiecte care au fost votate de-a lungul celor doi ani şi care nu au produs efecte”, a declarat el.
Primarul general Gabriela Firea a replicat că acest proiect nu a fost prevăzut în bugetul votat la începutul anului, motiv pentru care este necesar în primul rând acordul de principiu al CGMB pentru demararea lui. Ea a spus că, ulterior, se vor desfăşura procedurile de indentificare a terenurilor pe care se vor construi creşele şi grădiniţele sau imobilele ce vor putea găzdui aceste instituţii.
În raportul de specialitate se arată că în Bucureşti numărul creşelor de stat aflate în subordinea consiliilor locale nu acoperă nevoile existente.
„Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface, având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în trei ani”, se menţionează în document.