Primarul sectorului 4: Lucrările de reabilitare a Pieţei Sudului încep pe 28 octombrie

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat joi că lucrările de reabilitare a Pieţei Berceni-Sudului încep pe 28 octombrie, iar cel mai târziu pe 1 noiembrie 2019 această investiţie va fi finalizată.
Iulian Tudor
04 oct. 2018, 12:44
Primarul sectorului 4: Lucrările de reabilitare a Pieţei Sudului încep pe 28 octombrie

„Este o zonă care în acest moment seamănă mai mult cu un bazar, (…) ceea ce generăm în acest moment reprezintă una dintre cele mai moderne pieţe din România, o piaţă care atinge standarde europene. Materialele folosite sunt de ultimă generaţie, din punct de vedere arhitectural schimbă complet aspectul acestei zone şi nu face altceva decât să ofere locuitorilor sectorului 4 şi nu numai nişte condiţii civilizate de comerţ şi inclusiv de petrecere a timpului liber. (…) La data de 28 octombrie 2018, lucrările vor începe, iar cel mai târziu la data de 1 noiembrie 2019, conform contractului pe care-l avem cu cei care au câştigat licitaţia, această investiţie va fi finalizată. (…) Parte din corpuri se vor demola total, parte parţial”, a spus Băluţă, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, în prezent, Piaţa Sudului, zonă tranzitată zilnic de aproximativ 100.000 de oameni, reprezintă un ansamblu de clădiri care nu au şi nu pot avea din punct de vedere tehnic autorizaţie de securitate la incendiu. „Acesta a fost un alt element extrem de important în decizia pe care am luat-o de a moderniza această construcţie şi de a o aduce la nişte standarde corecte, de a oferi siguranţă”, a menţionat Băluţă.

Potrivit acestuia, suprafaţa totală ce va fi reamenajată are aproape un hectar. „Din acest hectar noi lucrăm pe trei corpuri de clădire – clădirea centrală, mai avem, de asemenea, două zone de spaţii comerciale. Ele totalizează – clădirea mare, corpul C1 împreună cu celelalte două corpuri unde vor fi, de asemenea, spaţii comerciale – o suprafaţă de aproximativ 6.000 de metri pătraţi. De asemenea, faţă de ceea ce găsim în momentul acesta la Piaţa Sudului discutăm despre acces corespunzător din bulevardele limitrofe, din şoseaua Berceni, respectiv din strada Sergent Niţu Vasile, lucruri care în acest moment nu se întâmplă”, a explicat edilul.

El a vorbit şi despre parcarea, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri, din zonă.

„Sunt bucuros să spun că această construcţie începe în acelaşi timp cu parcarea pe care o dezvoltăm la nivelul staţiei de metrou Piaţa Sudului, deci la 50-60 de metri de acest ansamblu – o parcare cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri, parcare care va avea două funcţiuni – aceea de deservire pentru cei care vin la Piaţa Sudului şi în acelaşi timp valenţele unei parcări tip park and ride. (…) Cu parcarea ne găsim aproape de încheierea fundaţiei, probabil că în prima jumătate a anului viitor, dacă vom avea condiţii meteo corespunzătoare, această parcare va fi şi ea finalizată, astfel încât în noiembrie 2019 să putem oferi cetăţenilor o piaţă ultramodernă, cu un comerţ adecvat şi condiţii normale, spun eu, o parcare pe care să poată să o folosească atât cei care vin să cumpere de la Piaţa Sudului, cât şi cei care tranzitează zona şi folosesc staţia de metrou. Totodată, atunci vom încheia şi toată partea de lărgiri – şoseaua Berceni va fi gata până la Centură, de la două la patru benzi, vom avea finalizată şi lărgirea şoselei Turnu Măgurele, cât şi a şoselei Caporal Luică”, a mai declarat Băluţă.

Primarul a anunţat că producătorii din Piaţa Sudului vor fi relocaţi. „Avem în vecinătate mai multe pieţe, discutăm despre două pieţe private şi o piaţă ce aparţine Municipalităţii, avem Piaţa Berceni-Olteniţei, (…) Piaţa Străduinţei şi, de asemenea, avem pe şoseaua Giurgiului Piaţa Progresul. Şi nu discutăm numai de producători, pentru că în această zonă sunt şi alte tipuri de mărfuri care se vând, inclusiv pentru aceşti oameni Primăria sectorului 4, împreună cu Direcţia Pieţelor, le-a pus oamenilor la dispoziţie soluţii alternative pentru această perioadă”, a mai spus edilul.

El a subliniat că nu va fi schimbată destinaţia pieţei. „E imposibil, inclusiv din punct de vedere juridic, să schimbăm destinaţia, pentru că, printr-o hotărâre de Consiliu General, această zonă este dedicată exclusiv acestui tip de activitate. Nu avem cum să schimbăm şi nici nu ne dorim. Dorim să creăm condiţiile şi premisele unui comerţ civilizat, să dezvoltăm o relaţie mult mai apropiată cu Ministerul Agriculturii, astfel încât ce se întâmplă, din nefericire, în foarte multe dintre pieţele din Bucureşti să nu se mai întâmple aici şi să avem într-adevăr producători, să avem mărfuri de bună calitate, proaspete şi extrem de mulţi clienţi”, a susţinut Băluţă.

Potrivit acestuia, valoarea investiţiei în ceea ce priveşte Piaţa Sudului este de circa 35,6 milioane de lei. Băluţă a adăugat că valoarea maximă estimată a investiţiei privind parcarea din zonă de circa 400 de locuri este în jur de 3 milioane de euro.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Județul din România cu trei forme de relief, lacuri unice în Europa și mâncare deosebit de bună. Poate fi vizitat în orice anotimp, are multe atracții turistice
Capital.ro
Ultimele informații despre Florin Piersic. Cum se simte marele actor
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Satele care au devenit magnet pentru bucureșteni. Mulți s-au mutat la țară pe loc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz la sol, după decizia TAS
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...