Doi dintre tinerii trimiși în judecată în dosarul de furt calificat, cunoscuți cu antecedente penale, au fost condamnaţi la doi ani și șapte luni, respectiv patru ani de închisoare cu executare, în timp ce al treilea a primit un an şi șase luni de închisoare cu suspendare.
”Lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată Mischie Nicolae”, au stabilit magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu.
Sentința nu este definitivă. Faptele au avut loc în decembrie 2016, când fostul preşedinte al Consiliului Județean Gorj şi preşedinte al PSD, Nicolae Mischie, declara că este nemulțumit de decizia procurorilor de a-i pune în libertate pe cei trei bărbați prinși în flagrant, în timp ce încercau să fure bunuri din locuința sa din comuna Godinești.
Potrivit anchetatorilor, tinerii cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, din comuna Godinești au escaladat gardul casei lui Nicolae Mischie și au forțat ușa de la intrare cu un levier, fiind surprinși în flagrant de câțiva vecini, în timp ce furau băuturi alcoolice.
Nicolae Mischie a fost primul care a primit titulatura de „baron” din cauza felului autoritar în care a condus judeţul.
Mischie a murit în luna aprilie, la vârsta de 73 de ani, în urma unei infecţii, el fiind internat în Spitalul Elias de mai mult timp cu afecţiuni neurologice.
Acesta a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj.
Mischie a fost încarcerat timp de un an şi două luni, fiind eliberat condiţionat în mai 2014. El avea o pedeapsă de patru ani de închisoare, fiind condamnat în martie 2013, de instanţa supremă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Acesta a fost anchetat şi trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu-Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie.