Prezența la urne a fost, conform numărătorii paralele, de peste 27%, nu îndeajuns însă pentru numărul de voturi necesar validării.
Contactat de OLT-ALERT, președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că populația nu a fost îndeajuns de informată asupra celor două teme în care a fost consultată, din cauza timpului scurt pe care autoritățile le-au avut la dispoziție să disemnieze informația.
„Potrivit numărătorii paralele a PSD, în cazul ambelor referendumuri nu a fost întrunit pragul necesar ca prezență la vot și se pare că ele vor fi invalidate. Asta indică faptul că populația nu a fost informată destul pe cele două subiecte, și nu a fost informată destul pentru că timpul a fost unul scurt”, a declarat Marius Oprescu, care a mai precizat că, în nici un caz, nu a fost vorba de un boicot la nivelul județului.
Spre deosebire de alte județe, cetățenii județului Olt au fost chemați la urne, sâmbătă și duminică, pentru a-și exprima dreptul la vot în cadrul a două referendumuri. În afară de referendumul pentru modificarea Constituției prin redefinirea familiei ca fiind o comuniune dintre o femeie și un bărbat, oltenii a trebuit să răspundă și la întrebarea dacă sunt de acord ca județul lor să se numească Olt-Romanați.