Adevăruri surprinzătoare despre mirosurile neplăcute ale corpului tău

Mirosurile emanate de corpul uman reprezinta de multe ori subiecte tabu pentru multe persoane. Astfel, oamenii prefera sa nu discute despre ele nici macar cu persoanele apropiate, daramite cu un doctor! In continuare iti vom prezenta ce spun specialistii despre aceste mirosuri, cum sa le combati si cand ar trebui sa te ingrijorezi.
Alina Costache
14 oct. 2018, 04:38
Adevăruri surprinzătoare despre mirosurile neplăcute ale corpului tău

Mirosurile specifice emanate de organismul uman nu reprezinta un subiect normal de conversatie. De cele mai multe ori, oamenii se feresc sa discute despre asa ceva, chiar si cu persoanele apropiate.

Pe de alta parte, exista oameni care au asa-numite „arderi interne” foarte puternice, ce duc la emanarea unor mirosuri mai putin placute. Specialistii sustin ca aceste mirosuri pot fi combatute, iar, in cazuri mai grave, este indicat sa consulti un medic, pentru a descoperi sursa reala a problemei.

 
Mirosul corporal

Cauza acestuia consta in faptul ca organismul are doua tipuri de glande – ecrine si apocrine. Glandele ecrine se gasesc in tot corpul uman, dar cu o concentratie mai mare la subsuori, la maini si picioare. „Aceste glande regleaza temperatura organismului si secreta un amestec de apa, sare si minerale, precum sodiul. Acest amestec nu are un miros, decat daca ramane pe piele vreme de cateva ore, fapt care le permite bacteriilor sa se inmulteasca„, spune chirurgul vascular Mark Whiteley. Acest lucru face ca organismul sa emane un miros de transpiratie ce poate fi controlat cu ajutorul deodorantelor si al spalarii in mod regulat.
Miroul greu al corpului este cauzat de glandele apocrine de la subsuori si din zona inghinala, care emit feromoni (hormoni sexuali – n.r.). Acestea se dezvolta in perioada adolescentei si secreta o substanta cleioasa si uleioasa, ce are un miros sesizabil dupa contactul direct cu pielea. Mirosul emanat de aceste glande e mult mai puternic. „Mirosul acesta apare cu un motiv anume: le semnaleaza celorlalti din jur faptul ca esti plin de hormoni si pregatit pentru a procreea„, adauga Whiteley.
El sustine ca „faptul ca nu vrem sa emanam acest miros puternic reprezinta o cutuma sociala, posibil datorita faptului ca semnaleaza ca o persoana sau alta este pregatita sa devina activa din punct de vedere sexual si ca acel om poate fi vazut ca un concurent din acest punct de vedere„. Cele mai multe persoane nu mai au un miros corporal atat de stringent in momentul in care ating varsta de 25-30 de ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO. 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Colectarea PET-urilor a devenit o afacere în România. Câți bani fac românii zilnic?
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Scăldatul în aceste lacuri, extrem de periculos. Mulți români nu știu la ce se expun
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Președintele Belarusului grațiază un cetățean german condamnat la moarte
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?