UDMR vrea ca aceste investiţii să se realizeze cât mai rapid şi îşi va exprima punctul de vedere în funcţie de varianta care va ieşi din comisie, a adăugat acesta.
„În momentul de faţă, noi avem două lucruri, şi anume: noi am dori să avem o siguranţă energetică a României şi o independenţă energetică a României şi acest lucru presupune ca zăcămintele să fie folosite. Legea offshore, dacă nu-şi atinge acest scop, atunci degeaba există. În acest context, noi am susţinut acest dialog şi, din acest motiv, am solicitat preşedintelui nostru să vedem cifrele. Am avut discuţii cu toate partidele, inclusiv o discuţie comună cu toate partidele şi cu investitorii şi aşteptăm şi cifrele ministerului. Începând de mâine, se va lucra în comisie şi dacă aceste lucruri pe care le-am discutat se dovedesc a fi cifre corecte şi ministerul nu va ajunge să schimbe lucrurile respective, noi ne menţinem poziţia şi suntem pentru ca aceste investiţii să se realizeze cât mai rapid”, a precizat, luni, deputatul UDMR.
El a spus că investitorii au ridicat mai multe probleme, cele mai multe referindu-se la sustenabilitatea economică, dar şi la predictibilitate.
„M-aş bucura dacă forma finală va fi una consensuală. Dacă nu, atunci trebuie mers pe o variantă care să ne asigure lucrurile pe care le-am spus. În plus, aveam în comisie o propunere pentru dezvoltarea reţelelor noastre naţionale. Noi ţinem foarte, foarte mult ca reţelele noastre naţionale să se dezvolte cât mai puternic, ca să avem şi posibilitatea de a creşte consumul intern. În principiu, nu vedem azi o problemă, dar ştiţi cum e, a ieşit oarecum o variantă de la Senat şi ulterior în Cameră a fost altă variantă. Noi ne spunem punctul de vedere întotdeauna la final, după ce vedem ce a ieşit”, a anunţat deputatul UDMR.
PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar.
Decizia a fost luată săptămâna trecută, după o întâlnire a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a liderului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, cu reprezentanţi ai ALDE – Andrei Gerea şi Toma Petcu.