Protest al profesorilor la Inspectoratul Bucureşti. Cadrele didactice reclamă abuzurile unor directori din unităţile de învăţământ

O delegaţie a Sindicatului Tinerilor Profesori din România s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în urma unui protest organizat, miercuri, de membrii sindicatului împotriva "abuzurilor unor directori din unităţile de învăţământ''.
Romania TV
24 oct. 2018, 09:45
Protest al profesorilor la Inspectoratul Bucureşti. Cadrele didactice reclamă abuzurile unor directori din unităţile de învăţământ

„Este un protest al Sindicatului Tinerilor Profesori din România, organizat la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împotriva abuzurilor unor directori din unităţile de învăţământ bucureştene, împotriva profesorilor membri în sindicatul nostru. Un exemplu este Şcoala ‘Adrian Păunescu’, unde directorul Ion Pârvu a agresat un profesor de Limba engleză, doamna profesor Rusănescu – are certificat medico-legal, este agresată în continuu, iar Inspectoratul Şcolar nu ia absolut nicio măsură. Acelaşi director a concediat ilegal o profesoară, Inspectoratul plăteşte despăgubiri, dar directorul este în continuare în funcţie ca să comită abuzuri pe mai departe”, a declarat miercuri Corneliu Riegler, preşedinte al Sindicatului Tinerilor Profesori din România.

El a mai spus că la Colegiul ‘Dimitrie Gusti’ personalul didactic auxiliar îşi cere drepturile, să fie plătit corespunzător cu studiile pe care le are, însă Inspectoratul Şcolar refuză să răspundă la sesizările efectuate.

„Am venit personal să discutăm cu această instituţie, am adus boxe şi staţie de amplificare, în speranţa că vocea noastră va fi auzită mai bine. Dânşii fac şedinţe, se pare că asta este singura lor activitate, dar rezultatele nu se văd. Noi de ani de zile depunem sesizări şi fie nu ne răspund, fie ne răspund în bătaie de joc, noi cerem ceva, ei ne răspund altceva”, a precizat Riegler.

El a arătat că aceste „abuzuri” îi afectează direct şi pe elevi, în unităţile de învăţământ bucureştene fiind „o adevărată degringoladă”, iar drogurile şi fumatul sunt ceva obişnuit aproape în toate unităţile de învăţământ bucureştene, în timp ce Inspectoratul nu înţelege să ia nicio măsură în aceste situaţii grave.

„La Colegiul ‘Coşbuc’ DIICOT a constatat că există droguri în liceu, nu s-a luat absolut nicio măsură. De fapt greşesc, s-a luat o măsură, în momentul în care eu am sesizat Colegiul asupra faptului că se consumă droguri în liceu, că se fumează, lucru pe care l-au învederat şi părinţii, în şedinţe, Colegiul ‘Coşbuc’ a înţeles de cuviinţă să mă sancţioneze pe mine cu reducerea salariului cu 15% pe şase luni”, a menţionat Riegler.

În timpul protestului, un reprezentant al IŞMB, Daniel Grigorescu, a ieşit în faţa instituţiei pentru a discuta cu protestatarii şi le-a promis ascultarea tuturor doleanţelor.

„Este un moment de bilanţ al învăţământului bucureştean, se discută starea învăţământului în Bucureşti, sunt delegat din partea dânsei (inspectorul general – n.r.), ca să vă propun constituirea unei delegaţii de-a dumneavoastră, mergem în Inspectorat şi înregistrăm absolut toate doleanţele dumneavoastră, putând eventual găsi şi căile de rezolvare. Haideţi să avem un dialog profesionist”, a spus Daniel Grigorescu.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Gigantul din România care anunță concedieri voluntare. Angajații care pleacă pot primi până la 40.000 de euro
Capital.ro
Cutremur în TV. Demisie de răsunet la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Marea vedetă a spus adio
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
O companie din România oferă BONUSURI „de despărțire” uriașe
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Alina Sorescu, noi acuzații la adresa lui Alexandru Ciucu. Ce le-a interzis fetițelor
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„Era lumina familiei” O fetiță de 6 ani a murit în mod tragic în timp ce se dădea în leagăn. Cum s-a produs tragedia
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Ungaria refuză plata amenzii de 200 de milioane de euro și oferă migranților transport gratuit către Bruxelles
MediaFlux
TAXĂ pentru HAINE. Vom plăti mai MULT pentru ÎMBRĂCĂMINTE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...