„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcţia de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, începând cu data de 18.10.2018, data intrării în vigoare a Legii nr.303/2004, aşa cum a fost modificată prin Legea nr.242/2018 şi reluarea activităţii sale, în funcţia avută anterior, cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – structura centrală, începând cu aceeaşi dată”, transmite joi Secţia pentru procurori a CSM.
În 8 februarie, procurorul Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi pentru patru acte materiale de fals intelectual, în formă continuată, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii spun că în perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga l-a ajutat pe acesta, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală. Persoana pentru care ar fi intervenit procurorul Mihaiela Moraru Iorga este Florian Walter, într-unul dintre dosarele disjuns din speţa în care omul de afaceri, compania Romplast şi alte persoane sunt cercetate pentru infracţiuni economice.
Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din DNA în iulie 2017, prin decizia Laurei Codruţa Kovesi, dar decizia a fost suspendată de Curtea de Apel Bucureşti, în septembrie 2017. În prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reîncadrată provizoriu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.