Vergil Hîncu, „cutremurologul” care a băgat România în sperieţi în anul 1999, dispărut de 3 ani. Ce a hotărât instanţa

Cu siguranță, multă lume își aduce aminte de "cutremurologul" Vergil Hîncu, care a îngrozit întreaga Românie cu prezicerile sale. Acum este de negăsit, iar Asociația de Proprietari a blocului din Galați unde locuia îl caută disperată. Recent, a pierdut un proces, iar instanța l-a obligat să achite sumele restante, plus penalizări. 
Iulian Tudor
26 oct. 2018, 10:12
Vergil Hîncu,

Acum în vârstă de aproape 88 de ani, Vergil Hîncu a dispărut de mai multă vreme, scrie cancan.ro. Vecinii îl caută ca să plătească întreținerea, la fel și portăreii, iar al doilea dosar al „cutremurologului” a ajuns în instanță. Totul, însă, în van, pentru că Vergil Hîncu nu apare nicicum! Iar datoriile s-au acumulat constant.

Citeşte şi Ce nu ştiai despre pateul de ficat. Pericolul din conservă care îţi afectează sănătatea

Asociația de Proprietari i-a deschis primul proces în 2014, a câștigat și s-a ajuns la executare silită. Doar că executorii nu au avut din ce să recupereze banii, iar datoriile la întreținere se acumulau în continuare. În urmă cu câteva luni, Asociația blocului din Galați unde locuia Vergil Hîncu l-a chemat din nou în judecată, iar procesul a ajuns pe rol la Tribunalul Galați, evident, în lipsa împricinatului! 

Trebuie să plătească aproape 2.000 de lei

Iar pe 24 octombrie, magistrații au oferit și verdictul. Asociația blocului din orașul de pe malul Dunării a avut câștig de cauză, motiv pentru care „cutremurologul” este, acum, bun de plată. Decizia nu este, totuși, definitivă, iar Vergil Hîncu are dreptul la apel. Însă, cum nu este de găsit, sunt șanse minime ca litigiul dintre părți să continue.

„Admite, în parte, cererea. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.903,32 lei reprezentând cheltuieli comune de întreținere și utilități consumate în perioada 11.2014-06.2017 și a sumei de 656,58 lei reprezentând accesorii calculate, în intervalul 06.02.2015-06.11.2017, pentru neîndeplinirea la timp a obligațiilor aferente perioadei 11.2014-06.2017.

Obligă pârâtul la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat, redus.

Cu drept de a formula apel, în termen de 30 de zile, începând cu data comunicării, ce se va depune la Judecătoria Galați”, se arată în decizia magistraților.

Dispariție misterioasă, în trei variante

Rămâne, însă, de văzut cum Asociația blocului din Galați unde locuia Vergil Hîncu va recupera sumele restante. Deoarece „cutremurologul” este, în continuare, de negăsit. N-a mai fost văzut la față nici de judecători, dar nici de vecini, de aproape patru ani.

Trei variante circulă privind dispariția lui misterioasă. Prima, că este plecat în America, la rude, pentru că are dublă cetățenie. A doua variantă, că se afla la un azil, iar starea lui nu ar fi una bună, în timp ce a treia posibilitate e că… Vergil Hîncu nu mai e deloc. În situația aceasta, autoritățile nu au fost înștiințate de posibilul său deces!

A devenit celebru în anul 1999

Vergil Hîncu a ajuns cunoscut în anul 1999, când a apărut la mai multe emisiuni TV în care a prezentat un scenariu sumbru: zeci de mii de români își vor pierde viața într-un cutremur de mare magnitudine. Ca orice prezicător cu pretenții, Hîncu și-a ales și o zi a Apocalipsei: 15 ianuarie 2000. Previziunea sa a dat greș, dar Hîncu a găsit repede o explicație. „Eu am spus că va fi cutremur dacă nu vor exista cutremure mici. Și au fost”, și-a justificat acesta predicția ratată.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar și o serie de surprize pentru alți nativi
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Aceste pensii vor scădea! Cine sunt pensionarii care trebuie să dea banii înapoi
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Justin Timberlake, condamnat la muncă în folosul comunității pentru conducere în stare de ebrietate
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...