Sursa citată mai precizează că, până în prezent, dosarul care vizează scurgeri de informații legate de publicarea protocolului PG-SRI semnat în 2016, cauză în care ar fi vizată și o posibila implicare a Adina Florea, nu a plecat încă de la DIICOT.
Adina Florea, propusă pentru conducerea DNA, este adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a început activitatea în data de 23 octombrie. Alături de Florena Esther Sterschi şi Adina Florea, în cadrul Secţiei mai lucrează alţi trei procurori – Codruţa Simona Chindea, Sorin Iaşinovschi şi Magdalena Olteanu.
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că Secţia de investigare a magistraţilor va prelua de la alte parchete aproximativ 1.400 de dosare.
„Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane.
Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a anunţat Biroul de informare şi relaţii publice al Ministerului Public.
Pe 5 octombrie 2018, la DNA, mai erau în lucru 233 de cauze care vizează plângeri, sesizări referitoare la magistrați. Dintre aceste cauze, cele nesoluționate vor ajunge la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.