Un consul român ne face de râs: A refuzat să achite consumaţia într-un restaurant din Roma

Un consul român a fost implicat într-un scandal într-un restaurant din Roma, refuzând să achite nota de plată pentru că meniul comandat a fost adus cu întârziere, informează ziarul italian Il Gazzettino, citând martori, fără însă a preciza numele diplomatului.
Romania TV
15 sept. 2012, 09:30
Un consul român ne face de râs: A refuzat să achite consumaţia într-un restaurant din Roma

Incidentul a avut loc vineri seară în restaurantul „Le Bistro”, aflat în incinta Hotelului „Royal Palace”, în apropierea „Pieţei Spagna” din Roma.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, pe care publicaţia l-a prezentat a fi consul român, însoţit de o femeie, a fost nemulţumit că ospătarii nu aduseseră la timp comanda. Potrivit publicaţiei, după ce băuse o sticlă de vin adusă înainte de mâncare, bărbatul a început să le reproşeze ospătarilor că a aşteptat prea mult şi că va pleca fără să plătească. „Eu sunt diplomat, am aşteptat prea mult şi nu voi plăti nimic”, le-a spus bărbatul ospătarilor, conform publicaţiei Il Gazettino.

Imediat au izbucnit certuri şi injurii între client şi personalul restaurantului, patronul localului ameninţând că va chema poliţia.

Clientul s-a ridicat de la masă şi a plecat la un alt restaurant, aflat în apropiere. Patronul primului restaurant a chemat poliţia, încercând să recupereze măcar o parte din valoarea comenzii. Scena a fost observată de zeci de turişti care făceau fotografii. Potrivit Il Gazzettino, există martori care susţin că clientul agita un paşaport diplomatic românesc.

„La un moment dat, un domn a spus că a aşteptat prea mult comanda şi că pleacă. Comandase o porţie de spaghete şi două supe de peşte”, explică, nemulţumit, Roberto Macrì, patronul hotelului în care se află restaurantul. Sticla de vin care fusese consumată costa nouă euro, iar patronul a insistat ca măcar aceasta să fie plătită. „Dar acel domn s-a ascuns în spatele paşaportului diplomatic, iar acest lucru este inacceptabil”, explică Macrì.

La sosirea poliţiei, după lungi discuţii, clientul care s-a prezentat a fi diplomat român a plătit sticla de vin de nouă euro.

MAE precizează că semnalmentele persoanei în cauză nu corespund vreunui membru al Ambasadei sau al Secţiei Consulare a Ambasadei de la Roma.

„Ambasada României în Italia a demarat verificările în acest caz. Potrivit primelor informaţii, semnalmentele persoanei în cauză nu corespund vreunui membru al Ambasadei sau al Secţiei Consulare a Ambasadei de la Roma. Până în prezent, Ambasada nu a fost informată în mod oficial de autorităţile italiene despre acest caz. La rândul lor, responsabilii localului unde s-a petrecut evenimentul nu au putut fi contactaţi până în acest moment. Vom reveni cu informaţii actualizate în urma continuării verificărilor”, se arată în răspunsul MAE la solicitarea Mediafax.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul bizar în care nicio busolă nu funcționează. I se mai spune și “al treilea pol magnetic al Pământului”
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Turist român, păcălit de polițiștii turci. A plătit o taxă inexistentă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!