Mihai Fifor: România şi-a atins obiectivele propuse pentru acest an în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat vineri că România şi-a atins obiectivele propuse pentru acest an în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei.
Romania TV
02 nov. 2018, 15:52
Mihai Fifor: România şi-a atins obiectivele propuse pentru acest an în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei

„Nu mai departe de săptămâna trecută, MApN a mai achitat încă trei sisteme din rachetele ‘PATRIOT’ cu bătaie mare, exact ceea ce ne-am şi propus. Anul acesta, în februarie, am achitat primul sistem ‘HIMARS’. Suntem în plină procedură de licitaţie pentru cele patru corvete multifuncţionale care urmează a se fabrica într-un şantier naval din România şi sperăm ca undeva în maxim două săptămâni să putem avea rezultatul acestei proceduri de licitaţie. Avem în plină desfăşurare procedura de negociere cu fabrica de avioane din Craiova pentru reabilitarea avionului Şoim YAR 99, procedură pe care sperăm să o închidem anul acesta. De asemenea se află pe rol procedura de achiziţie pentru platformele multifuncţionale pe roţi, respectiv camioanele pentru Armata României”, a declarat ministrul Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

Acesta a amintit şi că vineri au plecat din MOWAG (n. r. – companie elveţiană), către UM Bucureşti, primele două transportoare blindate 8×8 PIRANHA 5, primele din primul lot de 36 de vehicule cu care va fi înzestrată Armata României în cadrul primului program major de înzestrare al MApN realizat pe baza alocării de către Guvernul României de 2% din PIB.

„Repet, pot spune fără niciun fel de rezerve că, ceea ce ne-am propus pe partea de înzestrare a armatei se află în grafic şi reuşim să ne atingem obiectivele”, a declarat ministrul.

În continuare, acesta a susţinut că, din punctul de vedere al înzestrării – şi nu numai – România este un partener de nădejde al NATO.

„Putem afirma că în anul acesta, Guvernul României a arătat că România este bun partener de încredere în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, dar şi în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii. Reamintesc că este al doilea an consecutiv în care Guvernul României alocă 2% din PIB pentru Apărare. Doamna prim ministru Viorica Dăncilă a afirmat, cât se poate de clar, faptul că această alocare va continua şi pentru anii care urmează. De altminteri, Proiectul de Buget pentru 2019, pentru MApN, este gata, alocarea bugetară fiind tot de 2%, cu lucruri foarte importante de făcut în anul viitor”, a mai spus ministrul Mihai Fifor.

Ministrul a mai precizat că militarii români sunt în continuare prezenţi în teatrele de operaţii şi respectiv dislocaţi în Polonia, acolo unde suntem într-un parteneriat, tot în cadrul NATO.

„Deci, dacă luăm şi tragem linie, putem să spunem că da, România a arătat încă o dată faptul că este un partener credibil pentru Alianţa Nord – Atlantică şi totodată pentru parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii”, a adăugat ministrul Apărării Naţionale.

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Afacerea cu care Cristi are un succes nebun în România. Produsele se vând ca pâinea caldă, are aproape 10.000 de clienți în fiecare zi
Capital.ro
E complet ilegal în România. Oamenii ignoră cu intenție legea: O fac cu disperare
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
NOUA METODĂ DE FRAUDĂ prin care șoferii rămân fără bani
Adevarul
Pesticidele, la fel de periculoase ca fumatul. Riscul ascuns de cancer din spatele agriculturii moderne
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Horia Brenciu, un artist scump foc. Puțini români și-l permit
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Primele imagini cu iubita care i-a spart casa! Şi-a părăsit partenera și a fugit la Constanța cu amanta! FOTO💣
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arestul preventiv! Declarațiile făcute de ministrul Sănătății, după decizia instanței
Capital.ro
Românii cu domiciliul sau reședința în România trebuie să verifice! Legea se aplică peste tot
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
Anunț pentru pensioari. Ce se întâmplă cu seniorii care au primit decizii pe minus
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...