Mama chiar ştie ce-şi doreşte copilul! Intuitiv, spun cercetătorii

Maternitatea este mai mult decat stiinta! Iar pe mama neincrezatoare care abia a pasit in aceasta noua etapa, cercetatorii o asigura: tu stii cel mai bine ce-si doreste copilul tau. Asculta-ti intuitia!
Romania TV
17 nov. 2018, 15:15
Mama chiar ştie ce-şi doreşte copilul! Intuitiv, spun cercetătorii

Maternitatea este cumva bine „implantata” natural si cat se poate de firesc in creierul unei femei care a devenit mama. Si in corpul acesteia.
Aceasta nevoie de a raspunde imediat la orice nevoie are copilul tau se transforma cumva intr-o nevoie primara de-a ta, atunci cand devii mama. Iar modul in care iti ingrijesti copilul este la fel de profund „intiparit” in ceea ce reprezinti tu, in corpul tau, in mintea ta.
Fascinant, nu-i asa? Daca si marii cercetatori sunt surprinsi de cat de multe poti explica prin stiinta (ma refer la maternitate, sa ne intelegem) si cat de multe totusi nu pot fi explicate. Maternitatea este in mod cert cu mult mai mult decat stiinta.
Cumva femeia care devine mama… stie ce trebuie sa faca pentru copilul ei. Chiar daca, uneori, nu-si da seama ca stie.
„Oare cum sa stiu care antrenament pentru copilul meu este cel mai bun? Oare cum sa-mi invat copilul sa manance mai multe legume? Pentru ca sunt atat de multi experti care spun lucruri atat de diferite? Si tot asa…”
Raspunsul? Iti asculti instinctul. Iti urmezi inima. Intuitiv stii deja care este nevoia puiului tau.
Iata si un pic de stiinta
Atunci cand vorbesti cu copilul tau, stii bine sa folosesti acea voce melodioasa, brusc subtiata sau soptita. Sau cum o fi. Exact cum iti „dicteaza” latura materna din tine.
Cercetatorii au aratat ca felul in care ii vorbim copilului vine cumva din acel instinct (incredibil de inteligent!) care ne ghideaza catre nevoile micutului pentru a-si dezvolta limbajul, pentru a comunica. Iar mimica si gestica noastra are o influenta majora asupra dezvoltarii creierului bebelusului.
Sa te intreb ceva: nu te uimeste felul in care vocea copilului tau (sunetele pe care le scoate, si mai ales plansul), te face sa raspunzi imediat la nevoile lui?
Te face sa fii prima persoana care este acolo langa el. Prima persoana care doreste sa-l ajute/sa-l faca sa se simta bine.
Stiinta a aratat ca atunci cand bebelusul plange se activeaza automat o anumita parte din creierul mamei. De aici si nevoia de a raspunde imediat la nevoile bebelusului, indiferent de cat de obosita este.

Citeste continuarea pe superbebe.ro

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Colectarea PET-urilor a devenit o afacere în România. Câți bani fac românii zilnic?
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Scăldatul în aceste lacuri, extrem de periculos. Mulți români nu știu la ce se expun
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Președintele Belarusului grațiază un cetățean german condamnat la moarte
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?