Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, procurorii DNA Timişoara cercetează un dosar de fraudă cu fonduri europene cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de euro.
Printre cei vizaţi se numără un om de afaceri, arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Timiş, Victor Borislav Naidan, dar şi fostul primar al comunei Pojejena Omer Radovancovici.
Conform surselor citate, este vorba despre un proiect transfrontalier pe axa România – Serbia, parte în proiect fiind Consiliul Judeţean Caraş-Severin, primăria Pojejena, condusă pe atunci de Omer Radovancovici, dar şi Primăria Cladova. Partenerii români ar fi trebuit să construiască un port în comuna Pojejena, pe Dunăre, şi să cumpere un catamaran cu bani europeni.
În final, s-a dovedit că portul a fost doar o platformă de beton cu pietriş, construită de o firmă din Bucureşti, iar catamaranul nu a mai fost achiziţionat. Anchetatorii spun că, totuşi, a fost întocmit procesul-verbal de recepţie a lucrărilor.
După un timp, s-a cumpărat o ambarcaţiune din Serbia, care însă nu a fost înmatriculată, astfel că nu putea primi acordul Autorităţii Navale. Partenerii din proiect au decis să bage în service ambarcaţiunea, iar pentru aceasta Consiliul Judetean Caraş-Severin ar fi plătit 80.000 de euro.
În acest caz s-a sesizat şi Oficiul European de Luptă Antifraudă, care a început cercetările, iar la scurt timp a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie.
Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe averile celor trei, până la finalizarea cercetărilor.
În anul 2004, Radovancovici a fost ales pentru prima dată primar în Pojejena.
Acesta era considerat şeful celei mai mari reţele de ţigări de contrabandă din Clisura Dunării şi a fost arestat în 2006, în cadrul unei operaţiuni de anvergură a DIICOT. A fost dat în consemn la frontieră, fiind acuzat de constituire de grup de crimă organizată. A încercat să fugă din ţară şi a fost reţinut la punctul de vamă Turnu, din judeţul Arad. Securitatea operaţiunilor de contrabandă cu ţigări, înspre fosta Iugoslavie, era asigurată de comisarul-şef Ion Cionca, şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Dosarul „Clisura” s-a finalizat prin arestarea şi trimiterea în judecată a primarului Omer Radovancovici, a comisarului şef Ion Cionca, comandantului Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, a subcomisarului Dorin Dolici Praja, şeful sectorului de frontieră Moldova Nouă, şi a subcomisarului Nicuşor Cocoană, responsabil cu prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere. Radovancovici a fost închis timp de 390 de zile în penitenciarele din Timişoara şi Codlea. După arestare, a fost demis din funcţia de primar, pe care şi-a reluat-o la eliberarea din penitenciar, la cererea comunităţii din Pojejena, care l-a ales în 2004. Pe afişele electorale din 2008, Radovancovici a apărut împreună cu Sorin Frunzăverde, preşedinte de atunci al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Omer Radovancovici, supranumit şi „Prinţul Clisurii”, a fost condamnat definitiv în anul 2013 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul contrabandei cu ţigări din portul Moldova Nouă. A fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.
În anul 2016, Omer Radovancovici a ieşit din închisoare, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad. Vestea că „Prinţul Clisurii” a fost eliberat a ajuns la localnicii din Pojejena şi din împrejurimi, astfel că acesta a fost aşteptat acasă de peste o sută de oameni cu 30 de maşini care au pornit în alai cu chiote, claxoane şi muzică.
În 2013, când Omer a fost trimis la închisoare, soţia sa Mira Radovancovici a candidat din partea USL pentru fotoliul de primar rămas gol la Pojejena după condamnarea soţului. A fost aleasă atunci cu 1.000 de voturi, în prezent aflându-se la cel de-al doilea mandat de edil.