O fotografie care prezenta reşedinţa scriitoarei, ce includea numele străzii acesteia, a fost publicată în presa britanică. „De atunci, a devenit de neconceput să mai rămân în acea casă”, a spus J.K. Rowling.
Ea a acuzat, totodată, presa de intruziune în viaţa fiicei sale, pe atunci în vârstă de cinci ani. „Am deschis ghiozdanul într-o seară şi (…) am găsit un plic care îmi era adresat. Scrisoarea provenea de la un jurnalist care încerca să mă contacteze”, a adăugat scritoarea britanică, care s-a declarat bulversată de această descoperire.
„Există, pe de o parte, acei jurnalişti care îşi riscă viaţa pentru a relata evenimente din timpul războaielor, foametei sau a revoluţiilor, iar pe de altă parte, există acei oameni care se comportă într-o manieră ilegală (…) şi mă întreb de ce li s-a dat acelaşi nume celor două categorii”, a declarat J.K. Rowling.
Scriitoarea a făcut aceste declaraţii în cea de-a patra zi de audieri ale comisiei care investighează practicile mass-media, înfiinţată în luna iulie de premierul britanic David Cameron, în urma scandalului interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World.
Sienna Miller, care a obţinut deja în justiţie decizia de a i se plăti daune de 116.000 de euro pentru încălcarea vieţii private, a acuzat tabloidul News of the World că i-a piratat trei dintre telefoanele mobile, dar şi mesageria vocală. Ea a spus în faţa comisiei că devenise „complet paranoică”, acuzându-i în mod fals pe membrii familiei sale şi pe prietenii ei că ar fi difuzat presei informaţii cu caracter privat.
La rândul lui, Max Mosley a relatat „coşmarul” pe care l-a trăit atunci când a apelat la justiţie pentru a contesta un articol apărut în acelaşi tabloid, în 2008, în care se afirma că el ar fi participat la „o orgie nazistă”.
„Am avut impresia că toate resursele News International erau mobilizate pentru a mă desfiinţa”, a declarat Max Mosley, fiul lui Oswald Mosley, liderul fasciştilor britanici în anii 1930.
În iulie 2008, Înalta Curte din Londra i-a dat câştig de cauză lui Mosley, considerând că acea petrecere nu a avut un caracter nazist.