Trump îi atacă pe judecători de Ziua Recunoştinţei

Trump încalcă ”armistiţiul” politic tradiţional de Thanksgiving şi-i atacă pe judecători. Şeful statului reafirmă că CIA nu a ajuns la o concluzie definitivă în cazul Khashoggi.
Alina Costache
22 nov. 2018, 20:14
Trump îi atacă pe judecători de Ziua Recunoştinţei

Donald Trump a încălcat joi ”armistiţiul” politic tradiţional de Thanksgiving şi i-a atacat pe judecători, pe care-i acuză că pun Statele Unite în pericol prin deciziile lor cu privire la politica sa a migraţiei, relatează AFP.

 La trei zile după ce un judecător californian i-a suspendat printr-o hotărâre decretul care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de persoane care au trecut ilegal frontiera, locatarul Casei Albe rămâne neclintit, informează news.ro.

”Este un lucru teribil atunci când judecători se amestecă în protecţia ţării, când îţi spun cum să-şi protejezi frontiera. Este o ruşine”, a tunat el de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida, unde petrece, joi, în familie, de Thanksgiving – o sărbătoare menită să fie un moment de linişte şi de consens naţional.

În faţa presei şi camerelor de luat imagini, Donald Trump a discutat cu trupe americane desfăşurate peste tot în lume, urându-le sărbători fericite. Însă el a profitat de ocazie pentru a compara, în mare, misiunea militarilor prezenţi în Afganistan – cu scopul de a proteja Statele Unite – cu politica sa a migraţiei, foarte fermă, la frontiera mexicană.

”Aţi văzut, poate, informaţii despre ceea ce se întâmplă la frontiera noastră de sud. Un mare număr de persoane” soseşte, i-a spus el unui militar de rang înalt, referindu-se la migranţi veniţi cu miile din America Centrală, cei mai mulţi fugind din calea violenţelor, informează news.ro.

”În multe cazuri nu sunt oameni buni. Sunt răi”, a tunat el.

Întrebat de jurnalişti, locatarul Casei Albe a ameninţat să închidă temporar ”toată frontiera” cu Mexicul, ”dacă ajungem într-un stadiu în care pierdem controlul sau dacă există violenţe”.

Înainte de venirea migranţilor, el a ordonat deja desfăşurarea la frontieră a mii de militari, care instalează în prezent kilometri de sârmă ghimpată, cu scopul de a consolida bariera naturală a fluviului Rio Grande.

Iar el a promulgat un decret contestat în încercarea de a-i descuraja să treacă frontiera ilegal şi a obliga Mexicul să-i ia în grujă, o măsură suspendată luni de justiţia americană.

”GHIMP ÎN PICIOR”

El a catalogat joi această suspendare ”un ghimp în picior”, care nu încetează să alimenteze cearta – fără precedent – cu preşedintele Curţii Supreme John Roberts, potrivit news.ro.

”Judecătorul Roberts poate să spună ce vrea el, dar a 9-a jurisdicţie este un dezastru integral şi absolut”, a lansat joi dimineaţa, pe Twitter, miliardarul republican, criticând această instituţie judiciară din care face parte judecătorul care i-a blocat decretul, pe care l-a acuzat că este susţinătorul predecesorului său Barack Obama.

 Preşedintele Curţii Supreme şi-a permis miercuri să-l pună la punct pe Donald Trump, apărând imparţialitatea judecătorilor.

”Noi nu avem judecători pro-Obama sau Bush sau Clinton”, a apreciat într-un comunicat John Roberts, un judecător conservator numit de către fostul preşedinte republican George W. Bush.

”Judecătorii nu trebuie să Legifereze cu privire la Securitatea la Frontieră sau oriunde altunde. Ei nu ştiu nimic şi ne pun Ţara în pericol”, a mai scris Trump pe Twitter joi. ”Profesioniştii noştri geniali din Forţele de ordine TREBUIE SĂ FIE AUTORIZAŢI SĂ-ŞI FACĂ TREABA”, a insistat el.

MBS ”DETESTĂ” ACEASTĂ CRIMĂ

Într-un larg tur de orizont al actualităţii, Trump a reafirmat, de asemenea, încă o dată, că el consideră Arabia Saudită drept un ”aliat foarte important” – în pofida unor suspiciuni care planează asupra unei eventuale responsabilităţi a puternicului prinţ moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, în asasinatul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit news.ro.

”Eu detest această crimă”, le-a declarat el jurnaliştilor. ”Eu detest această disimulare. Şi am să vă spun, prinţul o detestă şi mai mult ca mine”, a continuat el, încercând să amintească faptul că „MBS” şi tatăl său, regele Salman al Arabiei Saudite, au negat amândoi ”viguros” că se află în spatele acestei crime.

În contextul în care mai multe publicaţii americane au dezvăluit că CIA consideră că prinţul a ordonat asasinatul, Donald Trump a reiterat că agenţia de informaţii externe nu a ajuns la vreo concluzie definitivă.

Îndemnat de asemenea de către jurnalişti să facă dezvăluiri cu privire la o eventuală remaniere a Guvernului său în urma înfrângerii în alegerle de la jumătate de mandat, preşedintele american a declarat că susţine interviuri ”săptămâna aceasta”. ”Poate aş schimba doi. Poate câţiva. Dar nu mulţi. Global, noi suntem foarte mulţumiţi”, a declarat locatarul Casei Albe.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Strada din București care a dispărut. A fost distrusă în ciuda faptului că avea un farmec aparte și era plină de negustori și magazine vestite
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
A murit Alain Delon
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Permisul este reținut pe loc. Șoferii nu mai primesc dovada cu drept de circulație de 15 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Evenimente istorice marcante: de la Mein Kampf la performanța Nadiei Comăneci și atacul terorist din Bulgaria
MediaFlux
SECRETUL lui DONALD TRUMP! S-a AFLAT de ABIA ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...