În 27 august, Nati Meir a cerut Judecătoriei Sectorului 1 să fie eliberat din arest sub control judiciar, solicitarea fiind respinsă de instanţă ca neîntemeiată. Decizia a fost contestată de Nati Meir la Tribunalul Bucureşti, care urmează să ia marţi în discuţie cererea lui, înregistrată în 7 septembrie.
Nati Meir a fost dus, luni, din arestul Secţiei 13 de Poliţie din Capitală, unde este încarcerat, la spital, după ce a reclamat că se simte rău. Acesta a fost dus, cu escortă, la Spitalul Sfântul Pantelimon, de unde a fost transferat la Spitalul Victor Babeş. Medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie interstiţială, iar după investigaţiile medicale, Nati Meir a fost readus în arest.
Nati Meir este în arest din 2 august, fiind cercetat într-un nou dosarul în care este acuzat că a înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti îl cercetează pe Nati Meir pentru înşelaciune. Acesta este acuzat că, în perioada aprilie – iunie, a înşelat zeci de persoane, cărora le-a cerut bani susţinând că reprezintă o firmă prin intermediul căreia urma să le obţină viză de muncă şi să le angajeaze în Israel.
Persoanele înşelate l-au reclamat la Poliţie pe Nati Meir, anchetatorii stabilind că acesta le cerea 800 de lei drept taxă de înscriere şi alte sume ce variau între 250 şi 3.700 de euro, pentru a le facilita obţinerea vizei de lucru şi angajarea la societăţi de construcţii din Israel. În realitate, firma respectivă nu avea în obiectul de activitate recrutarea forţei de muncă şi nici contracte cu societăţi comerciale din Israel în baza cărora să trimită forţă de muncă în această ţară.
Victimele ajungeau să-i contacteze pe membrii grupării conduse de Nati Meir în urma unor anunţuri postate pe internet privind oferte de muncă în Israel. Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.