Se schimbă examenul de Bacalaureat! Anunţul de ultimă oră făcut noul ministru al Educaţiei

Absolvenții de clasa a XII-a ar putea să susțină, în perioada următoare, un Bacalaureat profesional, conform ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, care susține că elevii ar trebui să aibă posibilitatea de alege între un Bacalaureat pentru accesul la universitate şi un Bacalaureat Profesional.
Romania TV
27 nov. 2018, 15:59
Se schimbă examenul de Bacalaureat! Anunţul de ultimă oră făcut noul ministru al Educaţiei

Ministrul Educaţiei Naţionale a reluat ideea bacalaureatului difenţiat şi susţine că absolvenţii de liceu trebuie să aleagă între un examen care să le permită accesul la universitate şi unul profesional.

„Eu cred că la ieşirea din liceu ar trebui să rămână opţiunea absolventului de liceu să susţină un bacalaureat naţional, care să îi permită accesul într-o universitate, şi o altă rută, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care să nu-i permită accesul în universitate, subliniez acest lucru, dar care să-i permită la nivelul următor un acces într-o formă de pregătire profesională duală. Este un punct de vedere pe care eu pot să-l exprim, dar voi ţine cont de toate celelalte păreri”, a declarat Ecaterina Andronescu, fără a preciza când ar putea fi implementat Bacalaureatul Diferenţiat.

SUBIECTE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Au apărut modele noi pentru anul viitor după eliminarea testelor grilă

În opinia sa este nevoie de înfiinţarea unor colegii tehnologice, după modelul francez, unde absolvenţii de liceu să se pregătească pentru piaţa muncii, în programe la care contribuie şi companiile, aceasta fiind veriga lipsă din sistemul de educaţie de acum.

Ecaterina Andronescu a mai susţinut ideea unui bacalaureat diferenţiat. În anul 2012, aceasta a dorit schimbarea legii educaţiei astfel încât elevii care termină liceul să opteze pentru bacalaureatul naţional sau cel profesional. La cel porfesional, elevii puteau obţine o diplomă cu care se puteau angaja, dar nu puteau da examen de admitere la facultate. 

Locurile destinate acestui tip de învățământ au fost transformate în locuri pentru liceele profesionale și tehnice, pentru a căror absolvire elevii trebuia să susțină examenul de Bacalaureat. 

În anul 2012, Andronescu a precizat că nu ea a fost cea care a desfiinţat şcolile profesionale. Mai mult, a spus că ea a regândit „şcoala profesională transformând-o într-o şcoală de arte şi meserii”

Ministrul Educaţiei a participat la o dezbatere privind învăţământul universitar dual, organizată de INTACT Professional Debates, compania Kaufland România şi Academia de Studii Economice, la care au mai fost prezenţi, printre alţii, miniştrii Finanţelor Publice şi Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum a rămas un cuplu de români plecați în vacanță în Grecia fără 1000 de euro. Banii erau în camera de hotel, iar ușile de la intrare și balcon încuiate: “Un hoț talentat?”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Alimentul care se scumpește cu 50%. E nelipsit de pe masă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cine va fi ELIMINAT de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar noi am aflat totul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS ÎNCEP VINERI CU 106 SPORTIVI ROMÂNI
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!