PROGNOZA METEO: Vremea geroasă şi maxim zero grade la Alba Iulia, în următoarele trei zile

Regimul termic prognozat pentru acest weekend va sta sub semnul temperaturilor negative, la nivel naţional, inclusiv în Bucureşti, iar precipitaţiile vor fi cu totul izolate şi nesemnificative, a declarat, joi, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Romania TV
29 nov. 2018, 13:48
PROGNOZA METEO: Vremea geroasă şi maxim zero grade la Alba Iulia, în următoarele trei zile

PROGNOZA METEO: „Conform noii informări meteo, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara, până duminică dimineaţă. Astfel, vineri, sâmbătă şi duminică, temperaturile vor continua să fie permanent negative în majoritatea regiunilor, iar în cursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger. Valorile termice nocturne vor coborî sub -10 grade în nordul, nord-estul şi centrul ţării, local în sud şi est şi izolat în rest. Pe parcursul zilei de 30 noiembrie, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45 – 55 km/h, în sudul Moldovei şi al Banatului, în jumătatea de est a Munteniei şi în Dobrogea, iar pe litoral vor fi rafale de 60 – 70 km/h”, a menţionat specialistul ANM.

În ceea ce priveşte prognoza pentru Alba Iulia, reprezentantul ANM a punctat faptul că, în următoarele trei zile, va persista gerul, iar o creştere uşoară a temperaturilor se va semnala duminică, 2 decembrie.

„Pentru vineri, 30 noiembrie, la Alba Iulia, vom avea o vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa. Asta înseamnă că, în cursul dimineţii, vor fi temperaturi în jur de -10 grade Celsius, iar maxima zilei va fi până pe zero grade Celsius. La fel, în noaptea care urmează valorile termice vor coborî spre -12 grade. Pe durata zilei de vineri, cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab până la moderat. Pe 1 decembrie, tot la Alba Iulia, vremea va rămâne deosebit de rece pentru această perioadă, din nou dimineaţa şi noaptea cu ger. Vom avea -12 grade Celsius la primele ore ale zilei, iar la amiază între -1 grad şi zero grade. În noaptea de 1 spre 2 decembrie, va fi o nouă scădere a temperaturii spre -11 grade. Cerul va fi mai mult senin în anumite ore ale zilei, în rest variabil. Pentru duminică, 2 decembrie, temperaturile cresc uşor şi ar putea să apară trecător şi condiţii de ceaţă”, a spus meteorologul.

În perioada analizată, precipitaţiile vor fi cu totul izolate şi apar doar în zonele unde ar putea să mai persiste ceaţa. „Nu vorbim, deci, de ninsori care să pună probleme, în sensul depunerii unui strat de zăpadă”, precizează sursa citată.

Conform prognozei, în zona Municipiului Bucureşti, vremea se menţine în tendinţa de la nivel naţional. Astfel, în intervalul 29 noiembrie, ora 20:00 – 30 noiembrie, ora 8:00, vremea va fi deosebit de rece, cu o minimă ce va oscila între -7 şi -6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 30 – 35 km/h şi vor fi înnorări, dar probabilitatea de ninsoare se va menţine redusă.

De asemenea, între 30 noiembrie, ora 8:00 – 1 decembrie, ora 8:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat la începutul intervalului, cu viteze de 25 – 30 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura aerului va urca de la -7, la începutul zilei, până la -3 grade, în orele amiezii, apoi va scădea până la -12 grade la sfârşitul nopţii, când vor fi şi condiţii de ceaţă, chiciură şi, trecător, posibil, fulguială.

Pe data de 1 decembrie şi până în dimineaţa de 2 decembrie, în Capitală vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va urca de la -12 grade, la începutul zilei, până la -3, chiar -2 grade în orele amiezii, după care va scădea până la spre -12 grade la sfârşitul nopţii. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!