Potrivit sursei citate, clasamentul dat recent publicităţii cuprinde 903 universităţi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca situându-se în intervalul 301-400.
„Această nouă clasare ne arată că avem prerechizite pentru a face faţă provocărilor perioadei 2021-2027, când tema principală a Programului Cadru la nivelul Uniunii Europene va fi legată de inovare. În acest context, avem în vedere strategii specifice ale căror obiective sunt direct legate de aplicarea unor modele şi de atingerea unor performanţe comparabile cu cele ale universităţilor de top din întreaga lume, universităţi cu care am dovedit deja că suntem capabili să concurăm în ciuda condiţiilor potrivnice cu care se confruntă universităţile româneşti în ceea e priveşte susţinerea performanţei în cercetare”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai responsabil de cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice.
Acesta a anunţat, conform comunicatului, că unul dintre primii paşi pe care UBB îi va face în viitorul apropiat în această direcţie vizează lansarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare în Ştiinţe Naturale Aplicate.
„Modelul la care mă raportez în mod concret este cel utilizat de Oxford University care, păstrându-şi profilul tradiţional şi puternic de art&humanities&social, a reuşit să integreze foarte inteligent strategia STEM (Science/Technology/Engineering/ Mathematics), astfel încât a depăşit în acest an, în domeniul inginerie&tehnologie, universităţi de profil”, a mai spus Daniel David.
Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai comprehensive şi prestigioase clasamente internaţionale de clasificare a universităţilor, luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relaţia cu mediul socio-economic şi internaţionalizare.