Preşedintele ANl a mai spus, înainte de întâlnire, că actuala legislaţie „şi-a atins limitele”. Georgescu a precizat că a fost invitat de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de Biroul Permanent al acest for legislativ pentru a discuta „anumite aspecte ce ţin de legislaţia ANI în general, proiecte neviabile care sunt în dezbaterea Parlamentului în vederea urmării unui punct de vedere din perspectiva MCV”.
Întrebat dacă există o practică neunitară privind deciziile instanţelor legate de conflicte de interese în cazul parlamentarilor, Georgescu a arătat că la ora actuală sunt nouă decizii dintre care cinci în favoarea ANI, iar patru în care instanţa nu a dat dreptate Agenţiei.
„Sunt nouă decizii, dintre care cinci decizii în favoarea ANI, patru în care instanţa nu ne-a dat dreptate. Când se va ajunge la Înalta Curte va fi o jurisprudenţă unitară cu siguranţă”, a precizat preşedintele ANI.
El a arătat că nu este de dorit ca legislaţia să fie modificată până nu se decide în instanţă.
Horia Georgescu a evitat să precizeze concret ce se întâmplă cu un deputat care şi-a angajat o rudă la biroul parlamentar dacă acesta se află în conflict de interese.
„Sunt diverse elemente, cazurile pe care le cunoaşte sunt pe rolurile instanţei sau parchetelor, în general. Vom vedea o soluţie în scurt timp, legislaţia trebuie îmbunătăţită pentru că şi-a atins limitele şi ăsta-i scopul acestei discuţii (cu conducerea Camerei n.r.)”, a precizat Horia Georgescu.