UPDATE. Ce a decis Curtea de Apel: Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, in măsura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ intemeiate art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curții de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competenta. Sesizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie – sectia de contencios administrativ si fiscal in vederea solutionarii conflictului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.12.2018, se arata in decizia CAB.
UPDATE: Avocaţii procurorului general cer instanței să sesizeze CCR dacă Lazăr poate fi citat în calitate de persoană fizică sau de procuror general! Judecătorul urmează să decidă dacă sesizeaza Curtea, procesul fiind, la ora transmiterii acestei știri, în plină desfășurare.
Zi importantă pentru procurorul general al României, Augustin Lazăr. Începe procesul prin care contestă revocarea sa. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dosarul pe masă, asta după ce colegii din Alba au decis că nu e de competenţa lor să judece cazul.
Dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare din funcție a fost declinat de la Curtea de Apel Alba și a fost înregistrat vineri la instanța din Capitală.
Procurorul general a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare, inițiate de ministrul Justiției. De asemenea, Lazăr a depus și la Ministerul Justiției o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare. Curtea de Apel Alba a declinat la Bucuresti judecarea acestui proces.