„Vă voi solicita în baza legii 544 aceste date vizavi de aceste salarii ale consilierilor şi ale diverselor funcţii de conducere din instituţia dumneavoastră şi, în situaţia în care nu mi le veţi pune la dispoziţie, voi solicita un audit al Curţii de Conturi, luându-mi totodată şi libertatea, în calitatea mea de parlamentar, să mă adresez şi pe cale judecătorească împotriva instituţiei dumneavoastră, pentru că aţi fost atâţia ani de zile pe acest scaun, ştiţi destul de bine ce întrebări i-aţi adresat şi predecesorului dumneavoastră şi celorlalţi care au condus instituţia. (…) Trebuie să fim în cunoştinţă de cauză atunci când ne vom exprima votul pe bugetul instituţiei pe care o reprezentaţi”, a spus Ştirbu la finalul audierilor preşedintelui – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, la Comisia pentru cultură.
El a adăugat că nu are probleme cu cei care au competenţe extraordinare, care pot ridica radioul public în audienţă, dar nu este de acord cu consilierii plătiţi cu 16.000 – 17.000 de lei.
„Salariile nu sunt mari pentru oameni cu anumite competenţe extraordinare care ar putea să ducă această instituţie mai departe, să o ridice în audienţă şi să o aducă acolo unde vrem fiecare dintre noi să fie, dar în situaţia în care ai un consilier plătit cu 16.000-17.000 de lei pe lună (…) aceste lucruri au început să devină o obişnuinţă în toate instituţiile din România sub umbrela acestei instituţii pe care noi o reprezentăm. Pe baza voturilor noastre, în majoritatea instituţiilor statului există această faună de consilieri, consiliere, prieteni ai prietenilor şi de secretare care au salarii exorbitante, iar parlamentarii României, marea lor majoritate oameni de bună calitate şi de bună factură, oameni care au în spate zeci de mii de voturi, sunt terfeliţi cum că au indemnizaţii de 10.000 de lei, indemnizaţia pe care o au se vede clar în declaraţia de avere”, a susţinut Ştirbu.
La rândul său, Georgică Severin a menţionat că pe legea 544 nu poate face aceste date publice pentru că sunt confidenţiale, iar publicarea lor poate duce la o amendă de până la 20 de milioane de lei.
„În mod sigur, aveţi dreptul printr-o interpelare şi printr-un acord de confidenţialitate să vă punem la dispoziţie datele pe care le doriţi, pe legea 544 nu am cum, pentru că aş pierde orice proces în instanţă”, a subliniat Severin.
Gigel Ştirbu a mai precizat că a făcut aceeaşi solicitare şi către preşedintele – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Doina Gradea.